Lotte Dodion Senne Van der Ven

Oorlogspoëzie op Wilrijkse Wapenstilstand

Ook Wilrijk staat dit jaar stil bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op zondag 11 november. U kan die dag gaan luisteren naar een reeks gedichten uit de Groote Oorlog.

Naar goede gewoonte vindt ’s morgens een bloemenhulde plaats aan het oorlogsmonument op de begraafplaats Steytelinck. Om 10 uur volgt een publieke herdenkingsplechtigheid op de Bist. Daar worden de namen van alle Wilrijkse overleden weerstanders en krijgsgevangenen weergegeven op grote tentoonstellingspanelen. Deze blijven een week lang op de Bist staan.

Oorlogspoëzie

Aansluitend vindt in het districthuis een lezing plaats in het kader van de Wapenstilstand. Dichteres en performer Lotte Dodion leest er vertaalde werken voor van befaamde dichters uit de Groote Oorlog, zoals Daan Boens, Wilfred Owen en Hugo Ball. Deze lezing kan gratis bijgewoond worden, gelieve wel vooraf uw ticket te reserveren.

 

11-novemberherdenking met lezing door Lotte Dodion
Bist en auditorium gemeenschapscentrum (Bist 1, Wilrijk)
- herdenking oorlogsslachtoffers om 10.00 uur op het evenementenplein
- oorlogspoëzie door Lotte Dodion om 10.30 uur in het auditorium

U kan uw gratis plaatsen voor de lezing boeken door een e-mail te sturen naar maria.bouwens@stad.antwerpen.be. Uw tickets worden klaargelegd bij het onthaal.

 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!