Verkiezingen: geen brief ontvangen of een volmacht geven?

Zondag 14 oktober vinden verkiezingen plaats voor provincie- gemeente- en districtsraden. Bent u uw oproepingsbrief kwijt of wil u nog een volmacht geven? Hier vindt u het antwoord op de meest dringende praktische vragen.

Geen oproepingsbrief? Vraag een duplicaat aan

Per mail
U kan van maandag 8 oktober tot en met zondag 14 oktober om 12 uur een mail sturen naar verkiezingen.2018@stad.antwerpen.be. Vermeld in de mail uw naam, voornaam, rijksregisternummer of geboortedatum. U ontvangt dan per mail een duplicaat waarmee u kan gaan stemmen. Opgelet: aanvragen na 12 uur  worden niet meer behandeld.

In een stadsloket
U kan voor een duplicaat ook langsgaan in alle stadsloketten vanaf dinsdag 9 oktober. U hoeft geen afspraak te maken en het is gratis. Dit kan tot vrijdag 12 oktober om 14 uur.

Ook op zaterdag 13 en zondag 14 oktober kan u tussen 9 en 12 uur een duplicaat van uw oproepingsbrief afhalen in een van deze stadsloketten:

  • Antwerpen: Lange Gasthuisstraat 21 
  • Deurne: Maurice Dequeeckerplein 1
  • Wilrijk: Bist 1

Kan ik nog een volmacht geven?

Wil u nog een volmacht geven wegens ziekte of om een andere reden? Dat kan, als u over een geldig attest en een ingevuld volmachtformulier beschikt. Tot zaterdag 13 oktober kan u in een stadsloket een attest aanvragen.

Wat als ik ziek ben?

Als u ziek bent of u kan om een andere reden niet gaan stemmen, dan moet u dit met het juiste attest melden aan het Vredegerecht.

Ik heb nog een andere vraag

Stuur een mail naar verkiezingen.2018@stad.antwerpen.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!