district Wilrijk - Tom Cornille
Veel spektakel op Wintervonk. Sigrid Spinnox

Wilrijk start 2018 in stijl met Wintervonk

Na een geslaagde eerste editie zal Wilrijk zich ook deze winter verwarmen aan het festival ‘Wintervonk’. Dat  staat vanaf 3 januari 2018 garant voor vijf dagen film, muziek, comedy en animatie.
 

Wintervonk vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 7 januari 2018. Het epicentrum van het festival bevindt zich op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concerttent wordt opgetrokken. Daar vinden ’s namiddags en ’s avonds theater- en muziekvoorstellingen plaats voor kinderen en volwassenen. De blikvanger wordt echter een reuzenrad van ruim 20 meter hoog, dat bezoekers een uniek uitzicht biedt op het sfeervolle festivalplein.
 
Wintervonk verwelkomt op de Bist artiesten zoals als The Rhythm Junks, Guido Belcanto en The Scabs. Elke dag is er ook een circus- of theatervoorstelling voor het hele gezin of een sfeervolle vuuract in de vooravond. Op het festivalplein vind je bovendien foodtrucks en heel wat gezellige randanimatie. In een caravan helpen de dichters Carmien Michels en Max Greyson bezoekers om hun goede voornemens voor het nieuwe jaar om te zetten in een hoogstpersoonlijke poëtische nieuwjaarsbrief. 
 
Ook ruimte voor film, voorlezen en comedy
Maar ook  op andere plaatsen in het centrum van Wilrijk brengt ‘Wintervonk’ sfeer: zo toont cultuurcentrum De Kern elke dag familiefilms. In het jeugdcentrum Vizit nodigt stand-upkomiek Nigel Williams twee avonden collega’s uit om samen de lachspieren van het publiek te teisteren. Kinderen tussen 4 en 8 jaar zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag dan weer welkom in Bibliotheek Bist voor een gezellig voorleesuurtje.
 
Programma en tickets op website 
De meeste activiteiten van Wintervonk zijn gratis. Voor andere activiteiten, zoals de films en de comedy, kosten de tickets maximaal 5 euro. Het volledige programma van Wintervonk staat op www.wintervonk.be. Tickets worden via de site verkocht.

Feestelijke aftrap op woensdag 3 januari
Wintervonk neemt een vliegende start op woensdag 3 januari 2018. Van 17 tot 19 uur biedt het district Wilrijk haar inwoners een nieuwjaarsdrink aan op het festivalplein, waarbij meteen ook de Geitetrofee wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke inwoner/vereniging van het afgelopen jaar.

Om 17.30 uur begint het reuzenrad zijn eerste rondjes te draaien waarna om 18 uur het gezelschap Sprookjes Enzo met een knetterende vuuract alle monden doet openvallen.
 
Feestneuzen welkom op de oudejaarsnacht
Enkele dagen voor de start van het festival doet de Wintervonk-tent al dienst als locatie voor een spetterende oudejaarsparty. Deejays van het Willrock-festival trekken vanaf 21 uur het feest op gang. 

Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, vzw Willrock en tal van andere partners.

Klik hier om naar de website van Wintervonk te gaan.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!