't Neerhofke
Buurtparkje Wanninkhove

Het buurtpark Wanninkhove ligt in de wijk Neerland. In het buurtparkje vind je behalve speeltuinen ook een hondenweide en een trapveldje. Tot voor kort vond je er een dierenparkje.

Groenbank Berkenveldplein
Groenbanken in Wilrijk

Het district Wilrijk hecht veel belang aan een aangename omgeving. Daarom liet het district op strategische plaatsen in de verschillende wijken groenbanken plaatsen.

Ontwikkeling Neerland
Ontwikkeling Neerland

Het projectgebied “Neerland” situeert zich in het Antwerpse district Wilrijk, langsheen de Krijgslaan die de verbinding vormt tussen de Boomsesteenweg (A12) en de Doornstraat.

Nieuwe Samentuin fleurt Valaar op

Sinds enkele maanden groeit er aan de Rooiboslaan een fraaie moestuin. In de Samentuin kweken buurtbewoners van het Valaar samen groenten. Op 29 mei ...

Hof van Mols
Valaarpark

Het kasteel Valaarhof wordt in de volksmond ook wel Hof van Mols genoemd naar de laatste eigenaar. Het kasteel en de hoeve zijn nu eigendom van de Steinerschool. Valaar is een prachtig openbaar wandelpark. Men spreekt hier van een bospark.

Hof Ter Beke is het enige kasteel in Wilrijk met een toren
Het park is aangelegd in Engelse landschapstijl
Park Steytelinck

Het Steytelinckpark ligt in de Sint-Bavostraat. De ingang bevindt zich vlakbij de Sint-Bavokerk. Dit prachtige wandelpark heeft een attractieve speeltuin en een mooie vijver.

Fort VII is een beschermd monument en een erkend natuurreservaat
Fort VII

Het behoort tot de fortengordel rond Antwerpen, naar een ontwerp van Henri-Alexis Brialmont (1821 – 1903).

Voetbalveld aan sportpark Fort VI