Contacteer stad Antwerpen

Frederik Beyens
Portret van Jan en Peggy, zaakvoerders van Bisschop Curious CasesDistrict Wilrijk

"Al bijna anderhalve eeuw service en kwaliteit"

Wilrijk telt heel wat straffe ondernemers. Elke maand zetten we er eentje in de schijnwerpers. In juli is het de beurt aan Peggy en Jan van de interieur- en lifestylezaak Bisschop Curious Cases.

Welke Wilrijkenaar kent Bisschop Curious Cases niet? Deze zaak is al sinds 1887 (inderdaad, meer dan 130 jaar!) gevestigd in de Heistraat. “En toch begon het verhaal niet hier”, vertelt Jan Bisschop. 
“Mijn overgrootouders zijn in 1884 als kruidenierszaak gestart  in Heist-op-den-Berg maar verhuisden 3 jaar later naar Wilrijk. In 1934 breidden de grootouders het assortiment uit naar meer textiel en huishoudlinnen”, overloopt Jan.

“Dertig jaar later, in 1964 nam Rik Bisschop dan de zaak over. Samen met zijn vrouw specialiseerde hij zich meer op raamdecoratie en maatwerk. De zaak barstte alweer snel uit zijn voegen en hij kocht aanliggende panden. Daar richtten zij een mooi atelier en een voor in die tijd toch vooruitstrevende moderne winkel in die tot in de verre omgeving bekend stond voor kwaliteit en service.”

“27 jaar geleden zijn Peggy en ik samen in dit verhaal gestapt. Ook wij hebben nog verschillende evoluties meegemaakt waardoor Bisschop Curious Cases nu uitgegroeid is tot een volwaardige interieurzaak. Met ons team staan we nog steeds garant staan voor diezelfde service en kwaliteit waarvoor de zaak al bijna anderhalve eeuw gekend is.“

Jan Bisschop en zijn vrouw Peggy bij portretten van de vorige zaakvoerders van het familiebedrijfDistrict Wilrijk
Jan Bisschop en zijn vrouw Peggy bij portretten van de vorige zaakvoerders van het familiebedrijf

Wat is het geheim achter dit succes van meerdere generaties?
Jan: “Het is zeer belangrijk om als zaak mee te evolueren met de vraag van de klant. Onze medewerksters in de winkel proberen door de juiste vragen te stellen uit zoeken wat de klant juist wil en nodig heeft.”
“Na dit eerste verkennend gesprek gaan zij ook steeds ter plaatse thuis bij de klant om alles op te meten, stoffen te presenteren en ideeën uit te werken. Ik werk alles uit op het gebied van de raamdecoratie en zonnewering. Mijn echtgenote Peggy ontfermt zich dan meer over de verdere inrichting met de meubels, tapijten kleuren en zo gieten we samen alles in één vorm.”

“We zijn nog één van de weinige winkels met een eigen atelier.  Alles blijft dus steeds onder onze vleugels van de eerste opmeting, confectie tot de plaatsing wordt persoonlijk afgewerkt. Verder trachten wij ook zoveel mogelijk met Belgische fabrikanten samen te werken omdat we hierdoor sneller kunnen schakelen op gebied van leveringen en naservice en een perfectie garantie kunnen garanderen.”

Wat zijn de nieuwste trends op het vlak van textiel en interieur?
Jan: “Aardse natuurlijke kleuren en stoffen doen het al een tijdje goed. Met leem- en zandkleuren en luchtige soepele gordijnstoffen kan je veel licht creëren. Die trend zien we ook bij zetels en tapijten. Met de juiste keuzes van accessoires en kleuraccenten kom je tot een tijdloos geheel.”

Bisschop Curious Cases

Wie wordt de volgende Wilrijkse ondernemer van de maand?

Jan: “Ik kies voor Durable Branded Plastics, een bedrijf dat gevestigd is in de industriezone Terbekehof. Ook zij hebben een rijke geschiedenis.“
Ontdek het verhaal van Durable Branded Plastics (DBP) vanaf 24 juli op deze website.

Verwante info: