't Speelhofdistrict Wilrijk

Een nieuw speelterrein op het Frans Nagelsplein

Speelterrein 't Speelhof, op het Frans Nagelsplein, wordt vernieuwd. Het districtsbestuur heeft hier een plan voor laten optekenen.

Definitieve ontwerp

Het definitieve ontwerp voorziet in de volgende aanpassingen:

  • Voetpad rond het plein

Er is een ontbrekend stuk voetpad als je van de Overwinningstraat aan de zijde van het plein wandelt. In het definitieve ontwerp wordt de haag een beetje opgeschoven zodat er voetpadruimte wordt gecreëerd.

  • Nieuwe speeltoestellen

De speeltoestellen worden vernieuwd. Het spelen zal voornamelijk bedoeld zijn voor de allerkleinsten (leeftijd 0 - 4 jaar) en zal de spelvormen glijden, schommelen en klimmen bevatten.

  • Petanquebaan verdwijnt

De petanquezone wordt verwijderd en de zone wordt vergroend en aan de bestaande groenzone gekoppeld.

  • Groen

Over het ganse plein worden verschillende nieuwe bomen geplant en er worden twee grote groenborders aan de zijkanten voorzien. 

Aanleg voetpad

Een aannemer zal in augustus de nodige aanpassingen doorvoeren aan de hagen en petanque. Hij voorziet ook een voetpad langs het plein aan de kant van de Overwinningsstraat.

De invulling van het plein (nieuwe bomen en speeltuin) komt op een latere datum.

De bomen en groeninvulling is voorzien voor dit najaar. De speeltuin wordt aangelegd zodra alle onderdelen voorradig zijn.

Timing en hinder

De werken worden uitgevoerd vanaf 12 augustus tot en met 20 augustus.

Rond het plein wordt er lokale hinder verwacht. Verkeer zal in één richting een omleiding volgen.

De timing kan steeds wijzigen onder invloed van weers- en onvoorziene omstandigheden.

Verwante info:

4 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Koen De Beuckeleer

Leuke plannen, maar het lijkt me toch een gemiste kans om de groenzone uit te breiden. Door het doodlopend straatje (met drie parkeerplaatsen) te integreren zou het pleintje zeker met een derde kunnen worden vergroot.

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Koen, bedankt voor uw feedback. We namen uw opmerking mee op in het verslag van het infomoment. Dit verslag wordt voorgelegd aan het districtscollege.

Jouw avatar
an rypens

Ik woon vlak bij het pleintje en parkeer er elke dag mijn fiets in de fietstrommel. Ik zie meer en meer kinderen op het pleintje spelen: super! Is het mogelijk om een extra fietstrommel aan het pleintje te plaatsen? Dat zou meer mensen in de buurt aan het fietsen brengen en brengt de mensen ook in contact met elkaar (ook is het sociale controle). Ook pleit ik ervoor om aub geen bomen weg te doen. Er is al zo weinig groen in de buurt. Laat nog een bloem en wat groen! Voetballende kinderen moet kunnen, laat kinderen toch zoveel mogelijk spelen aub. Er is maar 1 buur die daar telkens op reclameert, en die laat zijn stem duidelijk horen. Wat het sluikstorten betreft: er staan regelmatig zakjes vuil bij de vuilbakken. Maar snoep- en drankafval is fel verbeterd tegenover enkele jaren geleden: chapeau! An

Jouw avatar
William Jacobs

Gemeentebestuur zou beter eerst alle werken afronden vooraleer nieuwe te starten!!! Michel willemsplein zou al 2 jaar geleden gerenoveerd worden !!! Veel beloven voor wijk Valaar maar weinig doen!