Een kindje streelt een geitje op de Wilrijkse jaarmarkt.Tom Cornille

Geen jaarmarkt zonder...

Maandag 12 augustus wordt de mooiste dag van het jaar voor Wilrijk, want dan is het jaarmarkt. Er valt die dag – en ook het weekend ervoor – heel wat te beleven. We gidsen u langs een aantal niet te missen activiteiten.

Een jongen en zijn grootmoeder strelen een paard.Tom Cornille

Dieren

Al 128 jaar vormen de veetentoonstellingen het kloppende hart van de Wilrijkse jaarmarkt. U kan zich op maandagochtend in en rond de Heistraat vergapen aan de knapste prijsbeesten. Het wordt een regelrechte beestenboel met onder meer runderen, schapen, paarden en pony’s. En natuurlijk zijn ook de geitjes op de afspraak in het Geitendorp.

Steve Tielens

Optredens

De jaarmarkt staat synoniem voor veel sfeer en ambiance op het jaarmarktpodium op de Bist. Noteer zeker zondag 11 augustus in uw agenda. Die avond laat Steve Tielens de Wilrijkenaren de ene polonaise na de andere dansen. Daarna trakteert hij iedereen op het meezingfeest Swinging Bist. Ook Gene Thomas staat op zondag op het hoofdpodium.

Op maandag is het de beurt aan Sergio, die de jaarmarktdag mag afsluiten. Voor de sympathieke brulboei zorgen Swoop en Caveman voor een karrevracht partyhits en rockcovers.

Tom Cornille

Marktjes en tentoonstellingen

What’s in a name? Tijdens het jaarmarktweekend is het op tal van plekken snuisteren geblazen. Zo vindt u handgemaakte producten op de creatieve geitenmarkt op zondag , in het Park Ieperman vindt dan een grote rommelmarkt plaats. Op de Bist verkopen Wilrijkse kinderen dan weer hun speelgoed dat ze beu zijn. En op de jaarmarktdag zelf is er een grote feestmarkt op de Jules Moretuslei.

Kunstliefhebbers kunnen naar de expo van de Sint-Lukasgilde in het districtshuis. En ook de aquariumvereniging Rosaceus is van de partij met een kleurrijke tentoonstelling.

Tom Cornille

Kinderactiviteiten

De jaarmarkt is ideaal voor een dagje vertier met de (klein)kinderen. De kermis draait elke dag op volle toeren en op maandag zwaait ook de jeugddienst zijn deuren open. ’s Middags is er de jaarlijkse Trottinettenkoers. Ook volwassenen en senioren zijn welkom om het tegen elkaar op te nemen in een sportieve race met steps op de Bist!

Victoriano Moreno

Flitsende coureurs 

Ook dit jaar staat de Wilrijkse jaarmarkt in het teken van de fiets. Om 15 uur bijten de dames de spits af. Om 19 uur is het de beurt aan de mannen. Wie toont zich de sterkste na 100 kilometer achter de derny’s en vervoegt toppers als Boonen en Gilbert op de erelijst?

Victoriano Moreno

Vuurwerk

Wilrijk zou Wilrijk niet zijn zonder een kleurrijk en knetterend jaarmarktvuurwerk. De eerste pijlen worden maandagavond afgeschoten om 22.30 uur. Voordien zorgen Sergio en de wielrenners al voor muzikaal en sportief vuurwerk op en rond de Bist.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!