De bus stopt nu ook vlakbij sportcomplex Mariënborgh.Sigrid Spinnox

Nieuwe bushalte voor sportcentrum Mariënborgh

Goed nieuws voor wie met het openbaar vervoer naar sportcentrum Mariënborgh wil in de Doornstraat. Vanaf 28 januari komen er bushaltes vlakbij de site.

Aan het sportcomplex komt een bushalte ter hoogte van de parking. In de tegenovergestelde richting komt ook een bushalte even verderop in de Doornstraat, ter hoogte van het Geitepad en de Wilrijks-Edegemse grens. 

De bushalte zal vanaf maandag 28 januari gebruikt worden door buslijnen 130, 131, 135, 140 en 141. De Lijn plaatst voorlopig enkel haltepalen aan de nieuwe haltes, later komen er schuilhuisjes en verlichting bij.

Drukbezochte site

Sportcentrum Mariënborgh ligt aan de Doornstraat in Edegem, vlak over de grens met Wilrijk. Met verschillende tennisvelden, een polyvalente sporthal en een uitgebreide cafetaria en feestzaal lokt het complex heel wat volk.

Sindskort komen daar ook leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege bij, die tijdelijk les komen volgen op Mariënborgh. Een bushalte van ter hoogte van het sportcentrum werd dus een must.

Dat was tot nu een pijnpunt: busgebruikers moesten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte nog een lange afstand wandelen langs de Doornstraat, waar geen afgescheiden voetpad is en een snelheidsregime van 70 km/uur geldt.

Een akkoord van de gemeente Edegem, het district Wilrijk en De Lijn brengt hier nu verandering in.

 

 

 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!