Geef uw papier en karton een veilige thuisFostplus

Papier en karton correct aanbieden

Papier en karton wordt wekelijks of tweewekelijks aan huis opgehaald, tenzij in gebieden met verplichte sorteerstraatjes. U hoeft hiervoor niet te betalen. Bied papier en karton correct aan in een gesloten kartonnen doos, goed samengebonden met (natuur)touw zodat het niet kan wegwaaien. Papier en karton kan u ook gratis naar het containerpark brengen.

Enkele aandachtspunten en tips

  • Bied papier en karton correct aan in een gesloten kartonnen doos, goed samengebonden met (natuur)touw zodat het niet kan wegwaaien (verwijder alle plastic folie van het papier). Dat maakt het werk van de afvalophalers makkelijker en zorgt voor een properder straatbeeld.
     
  • U kan papier en karton ook in een blauwe container aanbieden. Deze is te verkrijgen in de privéhandel. U hoeft hier geen sticker op te kleven.
     
  • Bij papier en karton horen papieren en kartonnen verpakkingen, tijdschriften, kranten, kartonnen dozen, postkaarten, enzovoort. 
     
  • Behangpapier, broodzakken, keukenrol, plastic zakken en vettige pizzadozen zijn geen papier of karton.

Controleer uw ophaalkalender thuis of op deze site om te zien wanneer u uw papierafval kan aanbieden.

Geef uw papier en karton een veilige thuisFostplus
6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Robby Geldof

Beste, Mij werd gezegd dat mijn kartonnen doos met papierafval niet werd meegenomen omdat de doos toegeplakt was met tape. Dit was gewoon de doos uit de winkel die ik niet heb toegeplakt, maar dit wel was geweest in de winkel. Moet je dan die tape, die de doos bijeenhoudt verwijderen?

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Robby. Strikt genomen mag het inderdaad niet en zou je de tape het beste verwijderen. We verkiezen natuurtouw of papiertape.

Jouw avatar
Hadewych Louwagie

Beste, papier dat door een versnipperaar ging (versnipperd papier), moet ik dat aanbieden als papier (in een doos) of hoort dat toch bij het restafval (wat men me lang geleden in het containerpark vertelde).

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Hadewych, ook versnipperd papier mag gewoon aangeboden worden als papier. U biedt het dan inderdaad best aan in een doos of papieren zak, zodat de snippers niet weg kunnen waaien en onze ophalers dit vlot kunnen meenemen.

Jouw avatar
Eric Ipermans

beste, papier mag aangeboden worden in een blauwe container. Zijn hier vereiste afmetingen geldig? Ik heb een blauwe container , klein formaat, en deze werd voor de 2de keer op rij niet geledigd bij de nachtophaling (adres = Boterlaarbaan 280 2100 Deurne)

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Eric. Er bestaan verschillende mogelijke afmetingen voor de blauwe container, een volledig overzicht vindt u hier: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/afvalophaling/ophaling-aan-huis/afvalcontainers Werd uw afval niet opgehaald? Dan kan u via de website een melding maken (bovenaan op de homepage bij "melding") en komen we het binnen de 48 uur ophalen. Neem het in dat geval niet opnieuw binnen.