Schaakstukken, waaronder één geel-blauw stuk met geitekop, op een schaakbordachtergrondDistrict Wilrijk

Wilrijk aan zet: denk mee na over uw district

Het district Wilrijk organiseert ‘Wilrijk aan zet’: een grote inspraakronde voor de opmaak van het definitieve bestuursakkoord voor 2019-2024. Inwoners kunnen hun feedback en ideeën lanceren op een website of tijdens zes wijkbabbels in juni.

Voorlopig bestuursakkoord voor de zes wijken

Na de gemeenteraadsverkiezingen werd een nieuw districtsbestuur gevormd voor de periode 2019-2024. Dat zal Wilrijk besturen op basis van het ontwerp-bestuursakkoord ‘6 unieke & diverse wijken, samen één Wilrijk’. Dat bestuursakkoord of ontwerpplan is echter nog niet af. 

Het districtsbestuur rekent op alle Wilrijkenaren om mee te bouwen aan dit plan door te laten weten wat zij belangrijk vinden en zelf suggesties of voorstellen te doen.


Meningen en ideeën welkom op ‘Wilrijk aan zet’…

Van 27 mei tot en met donderdag  4 juli kunnen inwoners het ontwerp-bestuursakkoord ontdekken op de website www.wilrijkaanzet.be en er aangeven welke voorstellen zij het belangrijkste vinden. Men kan er ook een eigen idee lanceren dat bijdraagt tot een nog aangenamer, leefbaarder, veiliger Wilrijk. 
 
De Wilrijkse kinderdistrictsraad nam alvast het voortouw. De kinderen mochten als eerste aan de slag met ‘Wilrijk aan zet’ en lanceerden al zes ideeën op de website. 

Ga naar Wilrijk aan zet!

Klik op deze button om naar de website te gaan en er uw mening of idee te geven.

Deelnemen

…of kom naar de wijkbabbels!

Wie het meer heeft voor een goed gesprek in de openlucht, is welkom op een van de zes wijkbabbels van ‘Wilrijk aan zet’. Die vinden plaats in de week van 17 juni. De districtsburgemeester en de districtsschepenen stellen de ambities van het Wilrijkse ontwerp-bestuursakkoord voor. Ook hier kunnen inwoners het ontwerp-bestuursakkoord evalueren of eigen ideeën toevoegen. Het district zorgt voor een gezellige sfeer, drankje en een leuk geschenk. Ook de jeugddienst is aanwezig met kinderanimatie. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.  

Wat gebeurt er met de inspraak?

Op 4 juli wordt de inspraakronde op www.wilrijkaanzet.be afgesloten. De medewerkers van het district verwerken de opmerkingen en  ideeën in een verslag. Vervolgens gaat het Wilrijkse districtsbestuur hiermee aan de slag. Na de zomervakantie stelt het districtsbestuur een definitief bestuursakkoord voor. Dat wordt dan voorgelegd aan de districtsraad. 
 
Eenmaal die het bestuursakkoord goedkeurt, is het aan de medewerkers van het district om de voorstellen te realiseren tegen 2024. Het definitieve plan zal in november 2019 aan de Wilrijkenaar worden voorgesteld. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!