Contacteer stad Antwerpen

Frederik Beyens
groepsportret van alle sportkampioenen op de Viering Sportief WilrijkDistrict Wilrijk

Wilrijk zet sportkampioenen van 2023 in de kijker

Op woensdag 21 februari 2024 zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2023 in de schijnwerpers. De Trofee voor Sportverdienste ging naar kunstschaatsster Nina Pinzarrone.

36 individuele atleten en 6 teams behaalden in 2023 een kampioenstitel in provinciale en nationale competities. De waaier van sporten waarin deze titels behaald werden, weerspiegelt het gevarieerde sportaanbod in Wilrijk: van jiu-jitsu over tennis en handbal tot atletiek, van judo over g-sport tot zelfs darts. Al deze kampioenen werden in de bloemetjes gezet tijdens de Viering Sportief Wilrijk op 21 februari 2024. 

Tijdens deze viering kregen verschillende sporters een bijzondere vermelding:

  • Dansschool Huys Arts behaalde met de H-Arts Companie vorige zomer de eerste plaats op het Europees kampioenschap Moderne Dans.
  • Tim De Saeger behaalde als g-sporter een gouden medaille in het wielrennen op de Special Olympics.
  • Judy Claes en Rony Van den Bogaert ontvingen van het district Wilrijk een Lifetime Achievement Award voor hun jarenlange prestaties in het onder meer rolschaatsen en atletiek.

Nina Pinzarrone wint de Trofee voor Sportverdienste

 

District Wilrijk
Nina Pinzarrone in gesprek met presentator Erwin Van den Sande.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de strafste Wilrijkse sporter of vereniging bekroond met de ‘Sportverdienste van het jaar’. De jury koos dit jaar voor kunstschaatsster Nina Pinzarrone van schaatsclub Antarctica Skate Wilrijk. Zij behaalde het afgelopen jaar onder meer een bronzen medaille op het Europees kampioenschap en zorgde zo samen met de gouden medaille van Loena Hendrickx voor een bijna volledig Belgisch podium. Daarnaast haalde ze ereplaatsen op verschillende prestigieuze Grand Prix-wedstrijden.

Proficiat Nina! Kunstschaatsen is niet de grootste sport, maar je wint wel mooi deze Trofee voor Sportverdienste.

Nina Pinzarrone: “Inderdaad, ik merk dat het kunstschaatsen meer in de schijnwerpers staat dankzij de prestaties van mezelf en Loena Hendrickx. Ik hoop dat heel wat meisjes er ook mee beginnen zodat de schaatssport in ons land verder kan groeien.”

Je bent geen Wilrijkse, maar hebt toch een sterke band met ons district.

Nina: “Dat klopt. Ik begon op zeer jonge leeftijd hier te schaatsen bij Antarctica Skate Wilrijk en heb er zeer veel geleerd. Sinds enkele jaren zit ik hier ook op de Topsportschool aan de Edegemsesteenweg. Helaas sloot Antarctica vorig jaar plots de deuren waardoor ik nu verder weg moet trainen. Maar het klopt dat ik meer tijd doorbreng in Wilrijk dan thuis. Daarom ben ik ook heel blij en dankbaar voor deze erkenning.”

Judy Claes en Rony Van den Bogaert ontvingen een Lifetime Achievement Award
District Wilrijk1|3
De H-Arts Companie van Huys Arts won goud op het EK Modern Dance en opende de Viering Sportief Wilrijk
District Wilrijk1|3
Een bijzondere trofee was er voor G-sporter Tim De Saeger, die goud won op de Special Olympics.
District Wilrijk1|3