Benoit Vermeeren

Wintervonk geeft Wilrijk fonkelend jaareinde

Een magnifiek einde breien aan 2018? Daarvoor moet u in Wilrijk zijn. Van 28 tot en met 31 december slaat het familiefestival 'Wintervonk' er voor de derde keer zijn tenten op met veel muziek, licht, vuur en warmte.

Meer dan 7.000 bezoekers warmden zich in de eerste dagen van 2018 aan mooie muziek, straffe films, leuke voorleessessies en genoten van het fraaie uitzicht op het reuzenrad van Wintervonk. Voor wie de koude daarmee nog niet helemaal uit zijn botten kreeg, waren er de gloeiende vuurtjes op de Bist, de radiatorbanken en de gezellige foodtrucks die onafgebroken warme hapjes en drankjes serveerden.

The Kids, Vitalski en 't Hof van Commerce

Wilrijk sluit het jaar op dezelfde manier af met de derde editie van Wintervonk van 28 tot en met 31 december: een ideale uitstap met het gezin, de collega's of de buren. Er staat heel wat leuks op het menu:

 • Ook dit keer komt er een grote tent vol optredens op de Bist. Dit keer staan onder meer The Kids en 't Hof van Commerce op het podium.
   
 • Buiten op het festivalplein kan men opnieuw genieten van kinderanimatie, foodtrucks en een dagelijks vuurspektakel na het vallen van de avond. Een nostalgische zwiermolen en een retromobiel domineren het festivaldorp.
   
 • Dagelijks zijn er voorstellingen voor het hele gezin. Hetpaleis en Tuning People nodigen kinderen uit in de ‘Bus met Benen’, een wonderlijk objectentheater. Schrijver-performer Vitalski kampeert dan weer drie dagen lang in het Wilrijkse districtshuis met ‘Het Weervarken’ een even lachwekkende als griezelige vertelling, bijgestaan door een tekenaar en een orgelspeler.
   
 • Cultuurcentrum De Kern draait dagelijks hartverwarmende familiefilms zoals ‘Rosie en Moussa’.
   
 • En elke avond vergast het nabijgelegen jeugdcentrum Vizit de grootste feestvierders op een afterparty met onder meer de ruige dj's van Goe Vur in Den Otto.

Swingend 2019 in met Radio Modern

En om het festival met een klapper te eindigen, organiseert Radio Modern een heuse eindejaarsparty op 31 december. Trek uw chiqueste kledij aan, laat uw make-up doen in het Beauty Boudoir en dans vervolgens de benen van onder het lijf op tijdloze muziek, recht 2019 in.

Ontdek het Wintervonk-programma!

Het volledige programma van Wintervonk ontdekt u op de site van het festival.

Meer info

Praktisch

 • Familiefestival Wintervonk
 • Op en rond de Bist in Wilrijk
 • Van vrijdag 28 tot en met maandag 31 december 2018, van 14.00 tot 23.00 uur
 • Info en programma op www.wintervonk.be

Wintervonk is een samenwerking van het district Wilrijk, cultuurcentrum De Kern, bibliotheek Bist en jeugdcentrum Vizit.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!