Nisran Azouaghe

Computerlessen voor Wilrijkse senioren

Bent u ouder dan 55 en wilt u graag met de computer leren werken? Of wilt u aan de slag gaan met een digitaal fototoestel, een iPad of een tabletcomputer? Volg dan een van de gratis cursussen.

U kan volgende cursussen volgen: 

 1. Computer voor beginners (module 1 en module 2)
  U kent bij de start niets van computers. U leert de computer, de muis en het toetsenbord kennen. Op het einde van de reeks kunt u al goed overweg met computer en internet. 
  Er is geen voorkennis vereist. De lessenreeks bestaat uit twee modules (module 1 en module 2), zijnde drie lessen van drie uur. 
   
 2. Tablet en smartphones
  Op slechts een paar jaar tijd zijn tablets en smartphones al zo ingeburgerd dat ze niet meer weg te denken zijn. Een tablet of smartphone is dan ook superhandig en leuk om mee te werken (en te spelen). U kan kiezen tussen iPad- of Android-lessen. 
  Voor deze workshops kunt u zelf een tablet meebrengen maar dit is niet noodzakelijk. De lessenreeks bestaat uit 3 lessen van 3 uur. 

   
 3. Cursus digitale fotografie 
  U leert uw eigen digitale fototoestel gebruiken, en hoe u de foto’s kan bewerken. Enkel voor de gevorderde computergebruiker. 
  De lessenreeks bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. 

Praktisch

 • De lessen vinden plaats in het dienstencentrum Oversnes (Krijgslaan 110, 2610 Wilrijk).
 • De lessenreeksen zijn gratis
 • Enkel 55-plussers die in Wilrijk wonen, kunnen deelnemen aan de cursussen.

Meer info

Neem contact met de seniorenmedewerker van het district Wilrijk op het telefoonnummer 03 338 53 77 of via e-mail: senioren.wilrijk@stad.antwerpen.be.

Verwante info: