geveltuin, bloembakken, groene gevelMaaike Kneepkens

20 tips om mee voor het klimaat te zorgen

Op zaterdag 12 december 2015 werd in Parijs een nieuw wereldwijd klimaatakkoord ondertekend. In Antwerpen is er al een tijdje een klimaatakkoord dat even sterk, zo niet sterker in de schoenen staat.

Dit Antwerpse Klimaatplan kan u nu in een duidelijke samenvatting ontdekken. De Antwerpse brochure bundelt 20 tips en vier persoonlijke verhalen van inwoners en ondernemers zoals u die de stad duurzamer maken.

In vijf thema’s vertelt de brochure u meer over de uitdagingen van de keuzes voor een klimaatvriendelijkere stad en wat u kan doen om daaraan mee te werken. Zo ontdekt u hoe u uw CO2-uitstoot eenvoudig kan verlagen, leert u meer over de rol van de stad en de bedrijven in het verduurzamen van arbeidsplekken of ontdekt u welke impact de fossiele energiebronnen op de stad hebben en welke alternatieven er zijn.

De brochure geeft u ook tips over wat u in uw huis kan doen om zowel uw comfort als het klimaat te verbeteren. Daarnaast is er ook veel aandacht voor duurzame verplaatsing: zowel wat uw woon-werkverkeer betreft, als de manieren waarop u zich in uw vrije tijd in en rond de stad kan verplaatsen.

 

Klik vooral zelf door de brochure en ontdek wat u kan doen en hoe de stad of het EcoHuis u kan ondersteunen om uw doelen te bereiken. Om de interne links in de brochure te kunnen gebruiken, opent u ze best in Google Chrome.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!