Tulpen en moestuintje in een stadstuinJasper Leonard

Groenadvies in het EcoHuis

Ondertussen kan u bij het EcoHuis al een tijdje terecht in de tentoonstelling ‘Minder grijs, Meer groen’, die u verschillende nieuwe vormen van stedelijk groen laat ontdekken. Maar dat is niet alles, u kan ook steeds bij het EcoHuis terecht om advies in te winnen over al uw groene plannen.

Het EcoHuis wil u helpen om uw groene dromen waar te maken. Maar dromen in plannen omzetten is vaak niet evident. Een greep uit de vragen die de bezoekers van het EcoHuis stellen, maakt veel duidelijk:

  • “Kan ik een premie krijgen voor een groendak? Of moet ik mijn dak eerst isoleren?”
  • “Mag ik aan mijn gevel een plant laten groeien? En hoe juist?”
  • “Ik wil mijn regenwater opvangen, maar ik weet niet hoe?”
  • “Ik zag dat er in onze buurt planten over de rijweg hangen tussen de gevels. Kan dat bij mij ook?”
  • “In mijn stadstuin in de schaduw groeit bijna niets. Hebben jullie tips?”

Om zulke vergroeningsvragen te beantwoorden staan medewerkers van het EcoHuis voor u klaar. Soms zal het antwoord eenvoudig zijn en krijgt u ter plekke of per e-mail de nodige informatie. Soms krijgt u van het EcoHuis een afspraak aangeboden om met een plantenadviseur in het EcoHuis de vragen in detail te overlopen. Of soms bent u beter geholpen met gespecialiseerd advies bij u thuis, dan verwijst het EcoHuis u door.

 

Meer info

Heeft u een groene vraag? Stel ze gerust via plantwerpen@antwerpen.be.

Of bezoek het EcoHuis van dinsdag tot en met vrijdag, van 9 tot 12 uur, u kan dan zonder afspraak terecht bij één van de adviseurs. De expo “Minder grijs, Meer groen” is zowel in de voormiddag als in de namiddag vrij te bezoeken.

Verwante info: