Op zoek naar een architect of vakman met ervaring in duurzaam bouwen

U wil ecologisch, duurzaam of energiezuinig bouwen of verbouwen en bent op zoek naar een architect of vakman die hier ervaring in heeft? Op de websites van onderstaande verenigingen vindt u er alvast een aantal terug.

VIBEZoekt u gezonde en milieuverantwoorde producten of diensten? Hier vindt u een lijst van door VIBE erkende architecten, aannemers, winkels, fabrikanten, e.d.
PixiiPixii, Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, heeft een lijst van bedrijven en architecten die vertrouwd zijn met de bouw van passiefhuizen of passiefhuisrenovatie.
EcobouwersEcobouwers biedt een lijst van architecten en aannemers die een lage energiewoning realiseerden en waarvan de bouwheer tevreden is.
BEN-architectLijst van architecten met interesse en knowhow op gebied van energiebewust bouwen.
Ik BEN meeDeze professionelen zijn mee. Zij promoten de BEN-principes en/of brengen die in de praktijk. BEN staat voor 'bijna-energieneutraal'.
Zoek uw energieprofessionalZoekt u een energieprofessional? Voka (Vlaams netwerk voor ondernemingen) bundelde ze voor u.
Energiebewuste aannemerBouwbedrijven die bewust omgaan met duurzaam en energiebewust bouwen en verbouwen krijgen het label 'Energiebewuste Aannemer'. Bouwunie kent het label toe. Het staat onder controle van een erkend extern keuringsorganisme.
QuestQuest ontwikkelt en beheert een onafhankelijk, neutraal en vrijwillig kwaliteitssysteem voor installateurs en leveranciers van kleine hernieuwbare energiesystemen en energiebesparingstoepassingen.
Stroom van eigen kweekOp de website van PV Vlaanderen vindt u naast de voordelen van zonnepanelen een lijst van installateurs.