Atopia en de ideale leefbare stad Atopia

Bouw samen met Atopia aan de ideale leefbare stad

Deze zomer onderzoekt Atopia samen met de Antwerpenaars hoe Antwerpen een leefbaardere stad kan worden. Samen met het EcoHuis organiseert Atopia tot eind augustus evenementen en workshops rond leefmilieu en bouwen. Heeft u vragen over verbouwen of wilt u leren hoe u groenten in potten kan kweken? Kom dan naar een van de gratis infosessies.

Hieronder vindt u een overzicht van de gratis infosessies:
Inschrijven is enkel verplicht indien aangegeven. 

Goed renoveren is BENOveren

Infosessie BENoveren i.s.m. Pixii, donderdag 17 augustus om 19 uur

Tijdens deze infosessie wordt dieper ingegaan op BENOveren: gewoon goed renoveren. Naast een korte inleiding over de voordelen van BENOveren krijgt u praktische tips die u mee kan nemen naar uw eigen renovatie. 

Bouwprojecten, koffie, netwerken, etc.

Architectuurcafé i.s.m. Pixii, dinsdag 22 augustus om 19 uur

Op het Architectuurcafé doet een professional één of meerdere renovatieprojecten uit de doeken. Collega-professionals uit de sector kunnen zo inspiratie opdoen en tips en ervaringen met elkaar uitwisselen.  De ideale manier om in een ontspannen omgeving een kijkje te nemen achter de schermen van het werk van een collega.

Leer ecologisch verven

Workshop natuurverven i.s.m. Vibe vzw, donderdag 24 augustus om 19 uur

Veel mensen kijken tijdens het (ver)bouwen uit naar de fase waarop de verfpotten worden bovengehaald. De impact die verf heeft op zowel het milieu als uw gezondheid mag echter niet onderschat worden. In deze workshop ontdekt u hoe bewust verven nu precies in z’n werk gaat. Zo leert u welke verven het best zijn voor de gezondheid en waar u ze kunt gebruiken. De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt en inschrijven is daarom verplicht. Dit kan door een mailtje te sturen naar gunter.vandenbossche@vibe.be

Comedy goes green 

De Smoestuinshow, zaterdag 26 augustus van 19 tot 20 uur

Pesticiden, RoundUp, Glyfosaat… Het lijken niet meteen begrippen die u tegenkomt in een comedyshow. Toch vormen pesticiden de rode draad in de nieuwe show van Steven Vromman, die hij speciaal voor de nieuwe Velt-campagane 2020pesticidevrij gemaakt heeft. Tijdens deze ‘Smoestuinshow’ gaat de Low Impact Man met het publiek op zoek naar de smoezen waarom zoveel mensen nog pesticiden gebruiken. 

Groenten kweken in potten

Workshop Tuinieren in Potten i.s.m. Velt, zaterdag 26 augustus van 15.30 tot 18 uur

Houdt u van tuinieren, maar heeft u geen grote tuin? Niet getreurd, want groenten kweken kan u zelfs op uw terras doen. In deze kennismakingscursus leert u wat u daarvoor nodig heeft. Alvast een tipje van de sluier: groene vingers en een pot.  U leert groenten in potten kweken met een overheerlijk resultaat. Inschrijven is verplicht en kan via jan_beyne@hotmail.com. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt! 

Praktische info: 

Alle sessies gaan door in het containerdorp van StAck, Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!