De speelplaats van De Bever kreeg een subsidie van Pimp Je Speelplaats en EcoScholen. SB De Bever / François De Heel

Groene speelplaatsplannen? Vraag een subsidie aan!

Plannen om je speelplaats te vergroenen? Bij Pimp Je Speelplaats en EcoScholen kan je subsidies aanvragen om je dromen te realiseren.

Je hebt een visie over wat een (groene) speelplaats moet bieden? Je hebt (of wilt) leerlingen, leerkrachten en ouders betrokken bij je plannen? Je weet wat je wilt, maar je bent nog op zoek naar middelen om het te realiseren? Dan zijn de subsidiekanalen van Pimp Je Speelplaats en/of EcoScholen iets voor jou.
Het is toegestaan om bij beide instanties een subsidie aan te vragen (en te ontvangen).

Pimp Je Speelplaats

Scholen over heel Vlaanderen kunnen een aanvraag indienen voor een subsidie van 4.000 euro en begeleiding van MOS en Goodplanet.

In de aanvraag wordt onder andere gepolst naar je visie, concrete plannen en de manier waarop je leerlingen en andere actoren betrekt. 

De helft van deze subsidie moet besteed worden aan plantgoed, benodigdheden voor aanplantingen zoals houten bindpalen, houtsnippers en grond, en nestgelegenheid voor dieren. De overige helft mag ook besteed worden aan natuurlijke materialen zoals FSC- of PEFC-gelabeld hout, zandbakzand, en materialen om zelf speelaanleidingen te creëren. 

Antwerpse EcoScholen die een aanvraag bij Pimp Je Speelplaats willen indienen, kunnen bij hun ecoadviseur ondersteuning vragen bij het indienen van hun dossier. 

Je kan t.e.m. 18 februari een aanvraag indienen. 

Meer info over Pimp Je Speelplaats

Meer informatie over de subsidie van Pimp Je Speelplaats en het formulier om de subsidie aan te vragen:

Inschrijven

Wedstrijd EcoScholen

​EcoScholen die deelnemen aan een EcoMaxi niveau, kunnen een wedstrijdsubsidie tussen 1.500 en 7.500 euro aanvragen voor de realisatie van hun milieuplannen. Buiten het feit dat de gekozen materialen steeds milieuvriendelijk moeten zijn, worden er geen kosten op voorhand uitgesloten. De jury kan wel beslissen om bepaalde kosten niet goed te keuren. 

Bij de aanvraag krijg je ondersteuning van je ecoadviseur. Die helpt om je dossier voor te bereiden. 

Voor deze aanvraag zijn twee deadlines: 1 april en 1 oktober.

Meer info over de wedstrijd voor EcoScholen

Meer informatie over de subsidie van EcoScholen:

Meer info
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!