Klimaatstrijd tip 3: Kies energiezuinige huishoudtoestellen

Uw ijskast of wasmachine heeft de geest gegeven? Vervang ze dan door een energiezuinig exemplaar. U bespaart jaarlijks tientallen euro's in vergelijking met een klassiek toestel. Op deze dingen moet u letten!

Alle huishoudtoestellen krijgen een Europees label waarmee u de energie-efficiëntie en dus eigenlijk ook het verbruik kunt inschatten. De schaal gaat van donkerrood tot donkergroen. Hoe groener, hoe energiezuiniger het toestel.

Bij koelkasten bijvoorbeeld ziet u tegenwoordig al een onderverdeling tussen A (lichtgroen) en A++++ (donkergroen). Hoe meer plustekens er achter de A staan, hoe energiezuiniger het toestel.

Zo'n energiezuinig toestel zal bij de aankoop iets duurder zijn, maar dat wint u over de hele levensduur gemakkelijk terug aan energiekosten. Sommige mensen hebben zelfs recht op een kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinig toestel.

Een slecht sluitende koelkast laat de euro's smelten

Doe mee met de Klimaatstrijd

Download de app 'For Good' die u tijdens de Klimaatstrijd begeleidt. Op www.deklimaatstrijd.be vindt u de link naar die app.

  • In een oogopslag ziet u uw ecologische voetafdruk.
  • De app geeft tips en uitdagingen waardoor zowel uw persoonlijke ranking als die van uw district sterker wordt.

Tips van het EcoHuis

Gedurende de Klimaatstrijd geeft het EcoHuis regelmatig nieuwe besparingstips. Daarmee beschermt u zowel het klimaat als uw portefeuille. Bezoek /ecohuis  of volg EcoHuis op Facebook.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!