Kom naar het eerste dakenfestival van Antwerpen

Op 28, 29 en 30 september valt er weer iets nieuws te beleven in Antwerpen. Tijdens het allereerste dakenfestival van ’t stad ontdekt u Antwerpen op ongekende hoogtes. Reserveer snel uw plekje voor DAKkan!

De stad wordt steeds drukker. Om aan die drukte te ontsnappen kunnen daken een belangrijke rol spelen.

Tijdens het laatste weekend van september openen 11 daken daarom voor u de deuren. U ontdekt tijdens een bezoek aan de verschillende locaties waarom daken een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de stad van de toekomst. Ze bieden niet enkel nieuwe ruimte aan, ze zijn ook heel goed in te zetten om de uitdagingen van het veranderende klimaat het hoofd te bieden. Groendaken, wateropvang of het opwekken van energie: dat kan allemaal op uw dak!

Een uitgebreid programma

Of u nu van een film wil genieten op het dak van de universiteit, of liever gaat dineren boven de Turnhoutsebaan: DAKkan biedt het allemaal. Tijdens een bezoek aan dakboerderij PAKT leert u hoe groene daken bijdragen aan een gezonde en levendige stad. Of u ziet waarom een museum zoals het MHKA baat heeft aan open ruimte op haar dak om speciale exposities aan te bieden

Voor DAKkan sloegen het EcoHuis en verschillende culturele centra en het district Borgerhout de handen in elkaar. Zo kan u in Deurne Petanque gaan spelen op het dak van Werkhuizen MIN. Of u bezoekt eenmalig de wandelboulevard van sporthal Arena. In Borgerhout mag u tot op het dak van het Scoutshuis gaan voor een yoga-les of geniet u samen met de kinderen van Rocky het Klokkie op het spiksplinternieuwe dakterras van het districtshuis. Kinderen die van film houden kunnen ook naar het penthouse van Toren 4 op de Luchtbal trekken: daar speelt Rosie & Moussa. Ouders kunnen in de bar terecht of ’s avonds Slam Poetry ontdekken.

Alle tickets en info voor het eerste dakenfestival via www.dakkan.be.

 

Meer weten over hoe u mét steun van het EcoHuis uw eigen dak kan vergroenen? Bekijk dan zeker deze artikels:

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!