Het weerstation van het project VlinderUGent VLINDER

Plaatst uw school binnenkort een eigen weerstation?

De Universiteit Gent wil graag weten welke invloed de omgeving heeft op de temperatuursmeting. Daarom zoeken ze nu 50 scholen over heel Vlaanderen die een eigen weerstation willen bouwen en opvolgen.

Is uw school nog op zoek naar een leerrijk, technologisch project? Stel je dan kandidaat voor het VLINDER-project van de Ugent. Met dit project wil de universiteit de impact van de omgeving (gebouwen, een bos, een meertje) onderzoeken op de temperatuursmetingen.

Verspreid over heel Vlaanderen willen ze 50 gelijkaardige weerstations laten bouwen door scholen. Als u geïnteresseerd bent, dan krijgt uw school van de Ugent een zelfbouwpakket en lessen aangeboden, waarmee u aan de slag kan gaan met uw leerlingen. Het opbouwen van het weerstation, uitlezen en ingeven van de gegevens kan perfect in lessen zoals aardrijkskunde, fysica, ICT of STEM.

Omdat de stad ook wel geïnteresseerd is in de resultaten van dit onderzoek en de impact van het stedelijke hitte-eilandeffect, wil ze samen met u op zoek gaan naar een goede locatie voor het weerstation. De kans dat uw aanvraag dan door de Ugent goedgekeurd zal worden, is zo hoger.

Neem daarom zeker contact op met Ronny Van Looveren (03 338 36 58) of Griet Lambrechts (03 338 11 57), zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een geschikte locatie.

Meer info

Ontdek alles over het project op www.vlinder.ugent.be . U kan uw school inschrijven tot eind april 2019

VLINDER wordt gefinancierd door de Vlaamse oproep Citizen science, en werkt samen met heel wat partners, waaronder KMI en Technopolis.

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!