Proeft u het verschil tussen kraantjeswater en flessenwater?

Antwerpenaren hebben maar weinig vertrouwen in kraantjeswater. Nochtans is water uit de kraan minstens even veilig en gezond als flessenwater. En de chloorsmaak? Geen probleem, hieronder leest u hoe u die weg krijgt.

Lekker en gezond

De chloorsmaak en -geur van kraantjeswater schrikt heel wat mensen af. Dat is echter nergens voor nodig. Chloor heeft geen invloed op uw gezondheid. Het chloor in drinkwater doodt schadelijke bacteriën en houdt het leidingnetwerk proper.

Het water uit uw kraan is dus perfect gezond en dat is te danken aan de strenge regels voor watermaatschappijen. Zij zijn verplicht om de kwaliteit van het leidingwater voortdurend te bewaken, van bron tot kraan. Zo is het een veilig alternatief voor bron- of mineraalwater uit flessen.  

Water met een smaak

Typisch voor kraantjeswater is dat het overal net iets anders smaakt. Ook ons Antwerps water heeft een specifieke smaak. Wil u de chloorsmaak vermijden?  Laat uw karaf kraantjeswater dan een uurtje in de koelkast staan. Bovendien is uw water nadien heerlijk fris.

U kan eventueel een waterfilter gebruiken. Die haalt een aantal mineralen uit het water en zorgt zo voor een iets zachtere en puurdere smaak. Als het over kwaliteit en gezondheid gaat, heeft filteren echter niet veel nut. In tegendeel, een deel van de mineralen die goed zijn voor het lichaam worden er ook uitgefilterd. Alleen in geval van loden leidingen in oude huizen kan een filter aan te raden zijn. Nog beter is om de oude leidingen te vervangen. Een waterfilter moet u echter regelmatig vervangen, anders kunnen er zich in de filter bacteriën ontwikkelen.

Beter voor de aarde én uw portemonnee

Kraantjeswater is dus gezond en lekker, maar ook 100 tot 300 keer goedkoper dan flessenwater. Bovendien is het ook milieuvriendelijker: bedenk maar eens hoeveel plastic wegwerpflessen u uitspaart. Het schoonmaken, transporteren en produceren van plastic flessen of glazen flessen kost overigens ook heel veel energie.

Allemaal aan het kraantjeswater dus!

Kan u het verschil proeven tussen kraantjeswater en flessenwater? Kom de test doen in onze tentoonstelling “Meer doen met minder”