Dien nu uw duurzaam project in en kom in aanmerking voor een subsidie uit het Projectenfonds Duurzame Stad. Stad Antwerpen

Stad Antwerpen en Be Planet subsidiëren innovatieve projecten via Projectenfonds Duurzame Stad

Dien uw vernieuwend project in voor 1 februari 2019 en maak kans op een subsidie tot 15.000 euro.

Antwerpen wil een duurzame stad zijn. Daarom trekt de stad jaarlijks een budget uit van 100.000 euro om vernieuwende en duurzame projecten een financieel duwtje in de rug te geven. Zowel inwoners, bedrijven als kennisinstellingen kunnen via het Projectenfonds Duurzame Stad hun project indienen en kans maken op een subsidie van maximaal 15.000 euro.

Extra budget voor energie

Voor het eerst bundelt de stad de krachten met Be Planet, die dezelfde duurzame innovatieve doelstellingen nastreeft. Be Planet is een Belgische stichting die duurzame burgerinitiatieven ondersteunt door onder meer de brug te slaan met bedrijven en lokale overheden. Dankzij een samenwerking met Elia zorgt Be Planet voor een extra subsidiebudget van 30.000 euro. Vanuit de intentie om het maatschappelijk belang steeds voorop te stellen en de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren, is Elia structurele partner van Be Planet.

Duurzame projecten die kaderen binnen het thema ‘energie’ maken extra kans om een premie in de wacht te slepen van Be Planet. Bent u actief in een burgervereniging en werkt u aan een innovatief project rond het besparen, opwekken en/of opslaan van (hernieuwbare) energie op lokale schaal? Of heeft u een project in gedachten waarbij u de vraag naar elektriciteit beter afstemt op de productie? Dien dan zeker uw dossier in voor het Projectenfonds Duurzame stad en vermeld dat u indient in het kader van de samenwerking met Be Planet rond energie. 

Let op: Alle projecten zijn nog steeds welkom voor het projectenfonds Duurzame stad. Alleen voor de samenwerking met Be Planet zijn we op zoek naar energieprojecten. 

Deze oproep is een uitbreiding van het projectenfond Duurzame stad, specifiek gericht tot burgers die actief zijn in een vzw, een burgercollectief binnen een feitelijke vereniging of een CVBA met sociaal oogmerk. Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor deze extra financiering? Raadpleeg dan zeker eerst de voorwaarden.

Meer informatie over de samenwerking met Be Planet rond energieprojecten vindt u hier.

Hoe inschrijven?

Hebt u een duurzaam project waarvoor u een subsidie wil aanvragen? Dien dan vóór 1 februari 2019 uw aanvraag in bij het Projectenfonds Duurzame Stad via het elektronisch formulier. Vergeet niet om de noodzakelijke bijlagen toe te voegen. Wil u kans maken op extra financiering van Be Planet, geef dat dan zeker aan bij uw aanvraag. Een jury zal alle ingediende projecten beoordelen.

 

Meer informatie

Projectenfonds Duurzame stad

Voorwaarden extra financiering Be Planet

Dien uw project in bij Projectenfonds Duurzame Stad voor 1 februari 2019.
Stad Antwerpen en Be Planet zoeken duurzame projecten.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!