gft-container

Stop verkoop GFT-container op containerpark

De stad heeft beslist om de verkoop van groene GFT-containers te stoppen.

Tot voor kort kon u op de Antwerpse containerparken terecht voor de aankoop van groene GFT-containers. De stad heeft beslist deze verkoop te stoppen.

Voor de aankoop van een container kan u wel nog terecht bij private handelaars van onderhouds- en reinigingsproducten.

De huisvuilwagens nemen enkel containers mee die voldoen aan deze voorwaarden:

  • het moet een groene container zijn
  • een minimum volume van 140 liter hebben
  • er moet een verluchtingsrooster in zitten.

GFT-containers groter dan 140 liter mogen aangeboden worden, maar houd er rekening mee dat deze sneller afbreken door het gewicht dat deze container moet dragen/kiepen.

Tips

Heeft u al gedacht aan een compostvat in plaats van een GFT-container?
Of start samen met uw buren een buurtcompost.

Lees meer: Minder afval

9 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
bennyverheyden

Mij is niet duidelijk waarom deze beslissing werd genomen. Gezien mijn buur twee grote kastanjebomen in zijn tuin heeft staan waarvan de kruin tot ver in de mijne reikt, moet ik veel bijkomend afval verwerken. Ik composteer al in drie vaten van 1 kubieke meter elk. Bijgevolg heb ik een tweede GFT-container nodig. Waarom is de kleine service voor de verkoop GFT-containers de burger niet gegund? Waarom kan de stad niet wat een handelaar in onderhoudsprodukten wel kan? Nochtans doet de burger flink zijn best om te sorteren en betaalt hij fiks voor zijn restafval en grof huisvuil. De stad heeft dit beslist, lees ik maar zonder motivatie. Laat staan dat de gebruiker om zijn mening werd gevraagd. Benny Verheyden bennyverheyden@yahoo.com

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Benny, de stad heeft een transitie richting circulaire economie ingezet en wil maximaal lokaal hergebruik stimuleren; daarom kan je je GFT container gratis wisselen voor een compostvat, worden er buurtcompostplaatsen ingericht enz. Omdat er voldoende leveranciers op de markt die de groene GFT container conform stad Antwerpen in hun gamma aanbieden en in sommige stadsdelen is er al overgeschakeld op sorteerstraten is hiervoor gekozen.

Jouw avatar
lisematthysen@gmail.com

Beste, Nu mag u mij een verkoop punt doorgeven waar ik een gft container kan aankopen met verluchtingsrooster Ik dank u vriendelijk

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Lise, als stad mogen we geen leveranciers aanbevelen maar als u kijkt in de Gouden Gids onder ‘Onderhouds- en reinigingsproducten' dan zijn er zeker leveranciers die containers verkopen.

Jouw avatar
izasu

Beste, ik vind geen groene container met verluchtingsrooster... allemaal zonder...

Jouw avatar
Boopwoman

Hebben jullie adressen waar de containers dan goedkoper zijn ? Zowel voor de gft en restafval ?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Betty, alle leveranciers zijn terug te vinden in de Gouden Gids onder ‘Onderhouds- en reinigingsproducten'.

Jouw avatar
w_michiels

Beste Stad Antwerpen Team, waar kan ik meer info vinden over de prakticaliteiten van een buurtcompost? Ter info: wij wonen in een appartement en ben op zoek naar de beste methode om het GFT afval te verwerken... Momenteel gaat het met het huishoudelijk afval (witte zak) mee. Dus alternatief is groene zak/container/buurtcompost. Bedankt!

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Wouter, via https://bit.ly/2rg8czG vindt u meer informatie en tips terug om zelf te composteren. Voor meer informatie kan u ook terecht bij het Ecohuis.