Zonnepanelen op een groendakFIlip Meysman

Vier tips om Grey Day uit te stellen

Op 4 februari is Grey Day, de dag waarop de groene energie in België op is. Met deze tips kunnen we langer rondkomen met hernieuwbare energie. 

Kies voor een groene energieleverancier

U kan zelf beslissen uit welke energiebronnen uw energie afkomstig is. Bij de meeste energieleveranciers kan u kiezen voor een pakket groene energie. Sommige energieleveranciers bieden uitsluitend groene energie aan. 

Hulp nodig? Kom dan langs bij het EcoHuis van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur. 

Wist u dat? De stad Antwerpen ook 100% groene energie gebruikt?

Produceer zelf groene energie

Het aandeel hernieuwbare energie in België vergroten kan u ook zelf doen, door bijvoorbeeld te kiezen voor PV-panelen of een zonneboiler op uw dak of voor een warmtepomp voor uw verwarming. 

Hulp nodig? Bij het EcoHuis kan u terecht voor gratis infosessies, premies en een energielening

Beperk uw energieverbruik met een duurzame woning

In een duurzame woning moet u minder energie verbruiken voor evenveel (of meer) comfort. U bespaart er dus niet enkel energie mee, maar ook geld. 

Hulp nodig? In het EcoHuis kan u terecht voor gratis infosessies, advies bij (ver)bouwplannenpremies en een energielening

Wist u dat? De stad Antwerpen continu investeert in energiebesparende maatregelen? Van 2014 tot 2018 leidde dit tot 230 uitgevoerde werken, een investering van zo'n 6 miljoen euro met een besparing van zo'n 550.000 euro per jaar en een jaarlijkse CO2-emissie reductie van 1546 ton. 

Beperk uw energieverbruik met eenvoudige maatregelen 

Ook met een kleiner budget kan u het verschil maken. U kan al veel besparen door kleine investeringen zoals besparende lampen, radiatorfolie en het correct gebruik van uw toestellen. 

Hulp nodig? Volg een Slim Sparen Sessie in het EcoHuis of lees de tips uit het boekje. 

Wist u dat? De stad Antwerpen al negen jaar 'WerKlimaat' organiseert, een initiatief waarbij eigen personeel en gebouwen gestimuleerd worden om slim en zuinig om te gaan met hun energieverbruik. In totaal bespaarde de stad zo 10 miljoen kWh, 2047 ton CO2 en 445.000 euro. 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!