Vegetarische maaltijden zijn lekker en gezond.

Vijf redenen waarom een veggiedag een goed idee is

Vlees en vis behoren voor velen onder ons tot het dagelijks eetpatroon. Toch kan het geen kwaad om nu en dan ook eens vegetarisch te eten. Op 1 oktober 2018 is het Wereld Veggie Dag. Doet u ook mee? We zetten de voordelen van een veggiedag op een rijtje:

1. Uw gezondheid vaart er wel bij

Wist u dat vegetarisch eten uw gezondheid ten goede komt? Wie veel vlees eet, krijgt vaak te veel vet en eiwitten binnen. Wie vaker groenten en fruit eet, verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en sommige kankers. U krijgt minder slechte cholesterol binnen en blijft ook makkelijker slank. Een veggiedag is dus een goed idee voor lijf en leden.

2. Het milieu wordt minder belast

Vegetarisch eten draagt bij aan een gezondere leefomgeving. In het productieproces is er minder water nodig en er sneuvelen minder bomen. Hierdoor is er dus een lagere uitstoot van broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering. Wereldwijd sneuvelt jaarlijks drie miljoen hectare bos voor de vleesconsumptie. Dat is een oppervlakte zo groot als België!

3. De oceanen staan minder onder druk

Jaarlijks eten mensen ruim 100 miljard kilo vis. De wereldwijde vraag naar vis leidt tot overbevissing die de ecosystemen in de oceanen bedreigt. Dolfijnen, schildpadden en andere zeedieren worden bovendien vaak slachtoffer van visvangst. Nu en dan eens een vegetarische maaltijd, komt dus ook onze oceanen en hun bewoners ten goede.

4. U helpt om dierenleed te verminderen

Als we met zijn allen wat minder vlees zouden eten, zouden er ook minder dieren geslacht worden. Dieren die gekweekt worden voor de vleesconsumptie ondervinden vaak stress. Wie levenslang vlees mijdt, zou volgens berekeningen ruim 1300 dierenlevens sparen. Door af en toe eens over te schakelen op een vleesloze maaltijd kan u dat aantal dus reduceren.

5. Het is gewoon lekker

Het eetpatroon is vaak een gewoonte. Wie dat patroon af en toe eens doorbreekt, ontdekt nieuwe smaken en combinaties die verrassend lekker zijn. Verleg dus eens uw grenzen. Vegetarische maaltijden zijn immers meer dan de traditionele vleesvervangers. Het aanbod groeit en is verrassend gevarieerd.

 

De stad doet ook mee

De stad draagt ook zijn steentje bij. Zo serveert het restaurant in het administratief centrum den Bell dagelijks een vegetarische maaltijd en bestellen de stadsdiensten steeds vaker vegetarische broodjes en slaatjes voor conferenties of vergaderingen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!