Gratis cursussen rond permacultuur
Gratis workshop rond permacultuur

Op zaterdag 26 augustus kan u in Deurne deelnemen aan een gratis workshop rond permacultuur. Hebt u groene vingers en wil u kennismaken met permacultuur? Dan is deze workshop iets voor u.

Atopia en de ideale leefbare stad
Bouw samen met Atopia aan de ideale leefbare stad

Deze zomer onderzoekt Atopia samen met de Antwerpenaars hoe Antwerpen een leefbaardere stad kan worden. Samen met het EcoHuis organiseert Atopia tot eind augustus evenementen en workshops rond leefmilieu en bouwen. Heeft u vragen over verbouwen ...

luchtfoto Antwerpen
Bekijk het luchtkwaliteitsplan

De Vlaamse Overheid wil de luchtkwaliteit verbeteren. Ze maakte een plan op om de concentratie aan stikstofdioxide (NO2) te verminderen. U kan dat plan komen inkijken. Vanaf 1 augustus vindt u het ook online.

Twee kinderen staan voor een houten raam en houden een strik vast.
Gezocht: eigenaars van energiezuinige woningen

Bent u eigenaar van een passiefhuis of lage-energiewoning? Of hebt u een deel van uw woning duurzaam verbouwd? En wilt u uw huis tonen tonen aan toekomstige bouwers en verbouwers? Doe dan mee met Ecobouwers Opendeur.

Genieten op een zomers terras in Antwerpen
Een geveltuin aanleggen is nu nog makkelijker

Een geveltuin is een groenstrook tegen een gevel die aansluit op het voetpad. U hebt geen vergunning meer nodig om zo'n tuin aan te leggen. In sommige straten mag u ook zitbanken en bloembakken plaatsen.

Stadstuin omringd met muren
Een tuingevoel zonder tuin? Dat doet u zo!

Wat doet u als u graag in het groen zit, maar in een appartement woont? Tina en Boud vonden een oplossing. Ze kochten een pand zonder buitenruimte en gingen aan de slag. Nu genieten ze van hun terras, groen scherm, groendak, groentebakken en boom.

Kind speelt in het water in Park Spoor Noord
Zo beschermt u zich tegen de hitte

De komende dagen gaan de temperaturen gevoelig de hoogte in, tot meer dan 30 graden. De zon op uw gezicht en lekker warm weer, heerlijk. Maar zorg wel voor voldoende bescherming. Met deze tips bent u gewapend tegen de warmte.