Contacteer stad Antwerpen

Protestantse erk Oost: de ontwerptekening en het glas-in-loodraam voor en na een restauratie van studenten van de bacheloropleiding Conservatie & Restauratie. Foto's Dick Wursten en Maud IbanezProtestantse Kerk Oost: de ontwerptekening en het glas-in-loodraam voor en na een restauratie van studenten van de bacheloropleiding Conservatie & Restauratie. Foto's Dick Wursten en Maud Ibanez

Academie voor Schone Kunsten - Conservatie & Restauratie (UA)

Aan de Universiteit van Antwerpen kunnen studenten de bacheloropleiding Conservatie & Restauratie volgen. Stapsgewijs worden ze geïntroduceerd in de (ambachtelijke) praktijk en de (natuurwetenschappelijke) theorie van het restaureren van heel diverse soorten erfgoed.

Studente aan het werk in de afdeling Conservatie & RestauratieKASKA
Studente aan het werk in de afdeling Conservatie & Restauratie

De opleiding kent de studio’s Glaskunst, Hout/polychromie, Keramiek, Metaal, Muurschilderkunst, Papier, Schilderkunst/polychromie, Steen/polychromie, Textiel en Visuele media die de studenten een geschikte leer- en praktijkomgeving bieden. De studenten worden vaak ingeschakeld bij projecten van erfgoedzorgers waardoor ze dagelijks geconfronteerd worden met de waarden van erfgoed. Het beroep van restaurator vereist interdisciplinariteit: kennis uit aanverwante beroepen en studies wordt gebruikt om tot de juiste beslissingen te komen die invloed hebben op het bewaren en herstellen van ons erfgoed. 

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Verwante info: