Parkeertoelating voor een evenement of filmopname

U hebt voor verschillende situaties een parkeertoelating nodig. 

Parkeertoelating aanvragen bij politie

In deze situaties vraagt u parkeertoelating bij de politie aan:

  1. U voert in het kader van een evenement werken uit in een gebouw. Bijvoorbeeld, u levert catering in het stadhuis of bouwt een informatiestand in het Centraal Station. U mailt uw aanvraag rechtstreeks naar de politie openbare.orde.evenementen@politie.antwerpen.be. Doe dat minstens zes dagen vooraf.
  2. U moet laden en lossen voor een evenement in een gebouw. U mailt uw aanvraag rechtstreeks naar de politie openbare.orde.evenementen@politie.antwerpen.be. Doe dat minstens zes dagen vooraf.

Parkeertoelating aanvragen bij de evenementencel

In deze situaties vraagt u de parkeertoelating aan bij de evenementencel van de stad Antwerpen:

  1. U moet laden en lossen of u hebt een parkeertoelating nodig voor filmopnames. U vult een evenementenaanvraag in.
  2. U moet laden en lossen of u hebt een parkeertoelating nodig voor een evenement dat buiten plaatsvindt. Bijvoorbeeld, u levert catering op de Grote Markt of bouwt een informatiestand op het Koningin Astridplein. U vult een evenementenaanvraag in.

Autoluwe en voetgangerszones in de stad

De stad telt iets meer dan 60 autoluwe zones en voetgangerszones.  Wie met de auto of bestelwagen zo’n zone wil binnenrijden moet ofwel eerst een toelating aanvragen of kan dit enkel tijdens bepaalde uren.

Meer informatie over waar de autoluwe zones en voetgangerszones liggen en hoe u een toelating kan aanvragen om hier in te rijden, vindt u hier.

Toegang tot zones met nummerplaatherkenning