HanddrukMark Rietveld

Buurtkunstwerk 'Handdruk' in wijk Markgrave feestelijk onthuld

In wijk Markgrave ontstond er een bijzondere samenwerking tussen vier buurtorganisaties. Zij maakten samen het kunstwerk 'Handdruk'. Ab de Nijs Bik zorgde als artistiek begeleider voor omkadering. Op dinsdag 5 juni werd het kunstwerk feestelijk onthuld.

Zelf aan de slag

Voor het project Expo 2018 mochten de vijf wijken van postcode 2018 zelf een artiest uitkiezen die hun wijk van kunst zou voorzien. Daarnaast ontstond er in Wijk Markgrave een bijkomende en bijzondere samenwerking: zij staken zelf de handen uit de mouwen. Het resultaat daarvan is 'Handdruk', een knap zelfgemaakt kunstwerk.

Vier organisaties slaan de handen in elkaar

Aan dit kunstwerk werkten vier organisaties mee: blindenorganisatie De Markgrave, KOCA basisonderwijs, woonzorgcentrum Residentie Arthur en kinderkribbe De vrienden van Dory. Zij sloegen, onder artistieke begeleiding van Ab de Nijs Bik, de handen in elkaar.

De Nijs Bik: "We hebben geprobeerd om in dit project een manier te vinden om al die mensen te verenigen en dat doen we door handen af te gieten."

Permanent te bewonderen

Op dinsdag 5 juni werd 'Handdruk' feestelijk onthuld. Het kunstwerk blijft permanent te bewonderen op de gevel van Solvynsstraat 80, 2018 Antwerpen.

Handdruk
Mark Rietveld1|5
Handdruk
Mark Rietveld1|5
Handdruk
Mark Rietveld1|5
Handdruk
Mark Rietveld1|5
Handdruk
Mark Rietveld1|5
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!