Expo 2018Mark Rietveld

Ontdek alle kunstwerken van Expo 2018 in de Antwerp Museum App

Wie zegt dat je een museum bezoeken moet om kunst te kijken? Ga al wandelend op ontdekking in eigen stad. Voor Expo 2018 werden verschillende wijken met postcode 2018 voorzien van maar liefst 7 permanente of tijdelijke kunstwerken. Laat u verrassen door een voetbalmuur, een ladder die naar de hemel rijkt of een huizengrote containerconstructie. Dankzij de gratis Antwerp Museum App kunt u zelf uw route uitstippelen langs deze bijzondere creaties. 

Download gratis de route ‘Expo 2018’ op de Antwerp Museum App (beschikbaar in iOS & Android). Per kunstwerk krijgt u achtergrondinformatie met beeldmateriaal en een filmpje waarin de kunstenaar zelf toelichting geeft bij zijn werk.

De kunstwerken van Expo 2018 werden gemaakt op uitnodiging van de buurtbewoners. Daarnaast creëerden verschillende generaties samen het gevelkunstwerk ‘Handdruk’.

Dit project kadert in ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’, het culturele stadsfestival dat historische barok in dialoog brengt met hedendaagse kunst. In de bloeiende 17de eeuw profileerde de stedelijke burgerij zich als opdrachtgever in de kunsten. Expo 2018 geeft burgers opnieuw de ruimte als opdrachtgever van een hedendaags kunstenaar. De kunstenaars voor Expo 2018 zijn Gerard Herman, Bram Van Meervelde, Nick Hullegie en Mark Požlep.

Meer informatie

Meer informatie over Expo 2018 vindt u op www.expo2018.be

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Jasmine Tomballe

In het Harmoniepark staat momenteel een pamflet waarop staat dat buurtbewoners feedback kunnen geven over het “kunstwerk” dat er helaas al een tijdje staat. De link leidde echter tot niets, ik kom gewoon op de infopagina van expo 2018 terecht. Via deze dan al mijn feedback: die railing mag echt weg. Heeft het park allerminst allure bijgebracht.