1592 # 1008 FelixArchief

85 jaar Sportpaleis

Op 11 januari 1932 werd de eerste steen van het Sportpaleis gelegd.

De Antwerpse sporttempel blaast daarmee dit jaar 85 kaarsjes uit. Het FelixArchief organiseert vanaf 14 februari een minitentoonstelling rond de geschiedenis van het Sportpaleis.

Het Sportpaleis, een "paleis" van 88 meter breed, 132 meter lang met een dak van 11.600 vierkante meter zonder enige ondersteuning, opende op zondag 1 oktober 1933.
Het kreeg naam en faam door de organisatie van de zesdaagse. Dit jaarlijkse wielerwedstrijd zag voor het eerst licht in 1934. Grote namen zoals o.a. Ockers, Van Steenbergen, Merckx, De Vlaeminck bereden er de 8 meter brede houten wielerpiste. Na de oorlogsschade van WOII vonden er ook andere spektakels plaats zoals de Wiener Eisrevue, de Harlem Globetrotters, Holiday on Ice, ...Met deze extra inkomsten kon immers het Sportpaleis heropgebouwd worden. De minitentoonstelling belicht de beginjaren van het Sportpaleis tot de muziekconcerten in de jaren '80.

U kan de minitentoonstelling komen bekijken vanaf 14 februari tot en met vrijdag 5 mei tijdens de openingsuren van het FelixArchief.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!