FelixArchief

Gratis publiekslezing: 'Museum in fortezza': De Antwerpse citadel opgegraven.

De dienst Archeologie van de stad Antwerpen deed naar aanleiding van de recente verbouwingen en nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen mooie archeologische ontdekkingen.

Deze archeologische vondsten zijn bijzonder merkwaardig omdat het museum in de 19e eeuw werd gebouwd op de terreinen van de ontmantelde citadel, die in de 16e eeuw op bevel van de hertog van Alva werd opgericht.
Het Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis nodigt u daarom graag uit op zaterdag 21 oktober om 10.30 uur voor de Publiekslezing van Karen Minsaer en prof.em. dr. Piet Lombaerde: 'Museum in fortezza': De Antwerpse citadel opgegraven.

Het jaarboek van het Genootschap, HistoriANT 2017, wordt dan ook voorgesteld. In één van de vijf boeiende artikels komt de citadel aan bod: "Nieuwe gegevens over de Spaanse citadel in Antwerpen naar aanleiding van recent archeologisch onderzoek", door Veerle Hendriks, Karen Minsaer en Piet Lombaerde.
Leden van het Genootschap ontvangen op die dag hun exemplaar van het jaarboek.
Alle geïnteresseerden in de Antwerpse geschiedenis, kunnen toetreden tot het Genootschap mits het bedrag van 25 EUR (of 30 EUR voor eventuele verzendingskosten) te storten, op de bankrekening van de vereniging: BE66 1030 3937 9543. De winkelprijs van de publicatie die vervolgens ook in het FelixArchief te verkrijgen zal zijn, is 32 EUR.
In het FelixArchief ontdekt u nog tot en met vrijdag 13 oktober de minitentoonstelling over deze opgravingen.

De deelname aan de lezing is gratis mits aanmelden via stadsarchief@stad.antwerpen.be.

Praktisch:
wanneer: zaterdag 21 oktober om 10.30 uur
prijs: gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!