Hoe reserveer ik? Marion Kahane

Hoe reserveert u?

Bereid uw bezoek aan het FelixArchief goed voor en reserveer uw stukken vanop uw eigen computer zodat ze klaarliggen in de leeszaal.

Hou er rekening mee dat de stukken uitsluitend op de gekozen dag voor u klaarliggen. Reserveert u voor 14u, dan ligt het stuk de volgende dag klaar in de leeszaal.

Kan u toch niet langskomen op de gekozen dag? Contacteer ons dan op het nummer 03 338 94 11.

Heeft u archiefstukken gereserveerd? Dan neemt u best de bevestigingsmail mee bij uw bezoek aan de leeszaal.

Let op: reserveren ≠ reproductie bestellen. Wenst u na raadpleging een reproductie van het archiefstuk/plan, dan leest u er alles over op de pagina over Reproducties.

Klik hier om te starten met uw reservatie.

Aanvragen van archiefstukken in de leeszaal

U kan ook archiefstukken opvragen in het FelixArchief tot 15.30 uur.
Opgelet! Het duurt minstens 30 minuten vooraleer u het gevraagde archiefstuk kan inkijken. Probeer dus steeds uw stukken vooraf te reserveren. De ophaalrondes in de leeszaal vertrekken om:
9 uur - 9.30 uur - 10 uur - 10.30 uur - 11 uur - 11.30 uur - 12 uur - 12.30 uur - 13 uur - 13.30 uur - 14 uur - 14.30 uur - 15 uur - 15.30 uur.

Het ophalen van uitzonderlijke archiefstukken in grootte of materiaal verhoogt de wachttijd.
Foto's moeten na ophaling eerst acclimatiseren waardoor de wachttijd ook hier verhoogt.
U reserveert dus best op voorhand uw archiefstukken.

Niet-openbare documenten
Bepaalde documenten en dossiers zijn afgeschermd wegens privacygevoelige informatie. Wilt u een niet-openbaar document toch inzien, dan dient u een aanvraag inzage in. De beslissing ontvangt u binnen de tien werkdagen.

Wie een archiefstuk binnen 14 dagen nogmaals wenst te raadplegen, kan dat aan de balie ‘in lezing’ plaatsen. U hoeft het dan niet opnieuw aan te vragen bij uw volgende bezoek.

Verwante info: