UA

Internationaal congres 'Subaltern political knowledges, 18th-20th centuries'

Van 18 t.e.m. 20 oktober organiseert de onderzoeksgroep Power in History van de Universiteit Antwerpen het Subaltern political knowledges-congres, dat zal plaatsvinden in het FelixArchief.

Het congres stelt een vraag die aan elke discussie over politisering, democratisering en nationalisering van de “massa” vooraf zou moeten gaan: wat wisten mensen eigenlijk écht over politiek? In onze zoektocht naar een antwoord, zoomen we voornamelijk in op “subalterne” groepen in diverse 18e- tot 20e-eeuwse samenlevingen, d.w.z. op mensen die toen geen toegang hadden tot (formele of informele) macht en ook hun stem niet konden laten horen in publieke debatten. Welke kennis hadden zij over politieke figuren, instituties, waarden en ideologieën? Waar haalden ze die kennis vandaan? Handelden zij hier dan ook naar? Schakelden ze hun politieke kennis in om persoonlijke belangen na te streven of om voor institutionele of sociale veranderingen te pleiten?

Informatie over het programma en de internationale sprekers vindt u terug op de website van het congres. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via het registratieformulier op deze site. De lezingen worden gekenmerkt door een sterke geografisch variatie en zullen allemaal in het Engels gehouden worden. Met vragen kunt u terecht bij karen.lauwers@uantwerpen.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!