25#2753 FelixArchief

Milieuvergunningsdossiers Berchem, Deurne en Merksem

Tot voor enkele jaren zaten de milieuvergunningsdossiers van de voormalige gemeenten Berchem, Deurne en Merksem nog bij de administratie.

Voor het terugvinden van de juiste dossiers was u afhankelijk van oude steekkaarten en enige gevorderde kennis op vlak van dossier- en inventarisnummers. Ondertussen zijn de dossiers overgebracht naar het FelixArchief en heeft een team van de dienst Vergunningen zich aan het beschrijven gezet. Op een goed half jaar tijd zijn 15.000 dossiers in detail beschreven. De milieuvergunningsdossiers van Berchem, Deurne en Merksem tot circa 1992 kan u nu opzoeken via de detailtoegang Milieuvergunningen.

Hiermee is de overdracht en inventarisatie van alle milieuvergunningsdossiers tot en met de zogenaamde ARAB-wetgeving afgerond. U kan nu in één beweging de dossiers van alle deelgemeenten van Antwerpen doorzoeken. De oudste dossiers dateren van rond 1830, de recentste van begin jaren 1990. Voor de meeste districten is er een aansluitende reeks dossiers die teruggaat tot einde 19e of begin 20e eeuw. Enkel voor Borgerhout en Ekeren blijken substantiële delen te ontbreken. Mogelijk zijn deze dossiers ooit vernietigd. Recentere dossiers inzake vergunningsaanvragen in het kader van de VLAREM-wetgeving zitten nog bij de administratie waar men ze systematisch aan het digitaliseren is.

Op onze website vindt u meer informatie over de milieuvergunningen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!