FelixArchief

Ontdek de nieuwe website van het FelixArchief

Omdat de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan werd het tijd om onze website te vernieuwen. Met trots stellen wij u onze vernieuwde website voor.

Bent u nieuwsgierig? Dan kan u hem al uitproberen via deze link.

Dankzij de vernieuwde zoekfunctie kan u sneller en efficiënter tot een relevant zoekresultaat komen. Filters zorgen er voor dat u een relevante periode kan afbakenen of een zoekopdracht kan beperken tot enkele specifieke detailtoegangen. Maar er is ook  ingezet op een intelligente zoek. Dankzij een nieuw algoritme worden resultaten niet willekeurig achter elkaar gezet, maar verschijnen ze hoger in het resultaat naarmate ze relevanter zijn.

In de zoekwijzers leest u beknopt hoe u in bepaalde populaire archiefreeksen best zoekt en vindt u er telkens een directe link naar de reeks.

Heeft u gevonden wat u zocht? Dan blijven de vaste waarden beschikbaar:

  • Mijn mandje om te reserveren of aan te vragen (in de leeszaal). 
  • Mijn historiek geeft weer wat u in het verleden hebt aangevraagd. 
  • Bij Reserveringen en aanvragen ziet u een overzicht wat op het moment zelf in verwerking is. 

U vindt deze mogelijkheden onder uw naam na aanmelden in de rechterbovenhoek.

Het werken met 'favorieten' is een nieuwigheid. Via 'mijn lijstjes' kan u de inventarisnummers van al uw favoriete stukken in een lijstje steken zodat u in één oogopslag een overzicht ervan hebt in afwachting dat u ze aanvraagt of reserveert. U kan ook nieuwe lijstjes maken.

Wij zijn er zeker van dat wij u met deze vernieuwde website een betere dienstverlening en gebruikerservaring kunnen bieden. Mocht dit niet het geval zijn, horen wij graag uw opmerkingen of vragen via stadsarchief@stad.antwerpen.be. Onze oude website blijft tijdelijk beschikbaar. Als u mocht verdwalen in de nieuwe, dan kan u nog tot 19 november terug naar de vertrouwde omgeving. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!