FOTO # 63858 FelixArchief

Volledig bouwdossier digitaal geleverd vanaf 1 juli

De stedenbouwkundige vergunningen zijn de meest geraadpleegde dossiers in onze leeszaal. Het zijn ook de dossiers waarvoor onze klanten het vaakst een reproductie aanvragen.

Omdat ons reglement voor het digitaliseren een tarief (12 euro) per scan hanteert, zijn onze klanten veelal verplicht het volledige dossier door te nemen en een selectie te maken van de pagina’s waarvan zij een reproductie wensen. De kostprijs voor meerdere scans loopt al snel hoog op.

Daarom hebben wij gevraagd ons reglement te wijzigen, en voortaan de reproducties van de bouwdossiers niet meer per scan uit te voeren en aan te rekenen.
Vanaf 1 juli 2017 scannen we meteen het volledige dossier voor onze klanten. U, als klant krijgt voortaan het volledige dossier digitaal aangeleverd voor een eenheidsprijs van 20 euro, ongeacht het aantal te scannen pagina’s. Zo beschikt u meteen over alle informatie uit het gevraagde bouwdossier.

We leveren per e-mail een link naar de digitale bestanden in .pdf en .tif (plan). Deze link is 2 maanden geldig. Het gedigitaliseerde dossier blijft weliswaar enkel als pdf-bestand beschikbaar op de website.

Ondertussen investeert het stadsarchief in de digitalisering van de oudste bouwdossiers van district  Antwerpen: hiervoor loopt een raamcontract gedurende enkele jaren om alle dossiers van de periode 1831-1900 te digitaliseren. Hiervan zijn nu de jaren 1870-1900 al gerealiseerd.  Op onze website kan u volgen welke dossiers digitaal beschikbaar zijn.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!