Twee paar voeten met een hartje erop getekend.Pleegzorg Vlaanderen

Antwerpen wordt Pleegzorggemeente

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. 

In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn kinderen die door allerlei omstandigheden niet bij hun ouders kunnen wonen.

De vraag naar pleeggezinnen is groot. Daarom ondertekende de stad in 2018 een samenwerkingsovereenkomst met Pleegzorg Provincie Antwerpen. Als Pleegzorggemeente engageert de stad zich om pleegzorg mee bekend te maken.

Interesse om pleeggezin te worden?

Op 21 november vindt een infoavond plaats in het Huis van het Kind Antwerpen-Centrum. U maakt er kennis met pleegzorg en luistert naar de ervaringen van een pleegouder.

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
An Beck

Geweldig dat het huis van het kind en pleegzorg zo nauw samenwerken, hopelijk komen er voldoende kandidaten op af. Zelf al 16 jaar pleegouder van verschillende kinderen, het maakt je leven alleen maar rijker.