Zes medewerkers van Bibliotheek Bist temidden kasten vol boeken.Benoit Vermeeren

Bibliotheek Bist valt in de prijzen

De Wilrijkse Bibliotheek Bist heeft de derde plaats weggekaapt in de verkiezing van de ‘Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019-2020’. 

Elke twee jaar verkiezen het vakmagazine Bibliotheekblad en de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheken, Archieven en Documentatiecentra (VVBAD) de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. Uit 24 nominaties selecteerde de vakjury zes kandidaten.

De Wilrijkse Bibliotheek Bist was genomineerd als kandidaat voor de provincie Antwerpen. Tijdens de maand augustus kon het grote publiek stemmen. Bovendien kreeg elke kandidaat een mystery shopper over de vloer.

Bibliotheek Bist deed het dus uitstekend, met een mooie derde plaats als gevolg. De overwinning ging naar Utopia, de bibliotheek van de stad Aalst. De Genkse bib werd tweede.

"Een fijne plek om te vertoeven"

In zijn rapport looft de jury Bibliotheek Bist als "een fijne plek om te vertoeven, met een uitstekende collectie en aandacht voor details. Men staat in nauw contact met de buurt. Ook door de inzet van vrijwilligers worden de inwoners intensief bij de bibliotheek betrokken.'"

 

 

“Liefde voor literatuur delen”

“Bibliotheek Bist, de districtsbibliotheek van Wilrijk, maakt deel uit van de bibliotheken van Antwerpen maar is vooral lokaal erg ingebed. Samen met cultuurcentrum De Kern maken we werk van een boeiend cultureel aanbod op maat van onze inwoners”, vertelt bibliothecaris Birgit Vanackere van Bibliotheek Bist.

“We kunnen dit realiseren mede door de inzet van onze vele vrijwilligers die de bib tot bij de mensen brengt, want we willen er zijn voor en door onze bezoekers. Met veel auteurslezingen, leesclubs, voorleesuurtjes in verschillende talen, boekstartmomenten, samenleesgroepen enzovoort willen we onze liefde voor literatuur delen met onze lezers.”

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Annick Mannaerts

Nen dikke Proficiat!!!! Voor mij zijn jullie Nr. 1