Kinderactiviteit Co LuchtbalCo Luchtbal

Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal krijgt nieuwe naam

Het Cultureel Ontmoetingscentrum (Co) Luchtbal krijgt vanaf 2020 een nieuwe naam: BLOC 2030. Die werd gekozen door de bewoners van de wijk.

In 2019 dienden bewoners van Luchtbal voorstellen in voor een nieuwe naam voor het vernieuwde Cultureel Ontmoetingscentrum. Een jury selecteerde drie voorstellen en legde deze opnieuw voor aan het publiek.

Tot 30 juni konden buurtbewoners via www.coluchtbal.be/nieuwenaam stemmen op een van de drie namen die door een jury werden geselecteerd.

Die stemmen werden geteld en ‘BLOC 2030’kwam als winnaar uit de bus. Het huidige ‘Co Luchtbal’ zal vanaf 1 januari 2020 die nieuwe naam dragen.


Renovatie

De nieuwe naam komt er naar aanleiding van de renovatie van het ontmoetingscentrum. Voor die verbouwingswerken trekt de stad 1.200.000 euro uit, verspreid over 2 fases. Vorig jaar werd reeds de jeugdzone vernieuwd. In het voorjaar van 2020 krijgt het centrum een nieuwe gevel, onthaal en lokalen en een moderne bibliotheek.

 

Bib Luchtbal verhuist naar een tijdelijke locatie

BLOC 2030 blijft open tijdens de werken, maar de bibliotheek verhuist wel naar een tijdelijke locatie in de Montrealstraat 6 (aan de achterkant van basisschool de Optimist).  

Van 11 juli tot en met 30 september is de bibliotheek van Luchtbal gesloten. Vanaf 1 oktober 2019 gaat de bib terug open.

 

Meer info

www.bloc2030.be 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!