Begraafplaats SchoonselhofleiSwa De Heel

Begraafplaats Hoboken, Schoonselhoflei

De Schoonselhoflei, een zijstraat van de Sint-Bernardsesteenweg, brengt u bij de ingang van de begraafplaats van Hoboken. 

De bomen langs de brede hoofdlaan vol prachtige grafmonumenten geven het centrale deel van deze begraafplaats een verrassend groen uitzicht. Links en rechts van de hoofdlaan strekken de perken zich uit volgens een duidelijk en helder patroon. Deze begraafplaats combineert op een verrassende manier een stedelijk karakter met een groot ruimtelijk gevoel dat door de aanwezigheid van cypressendreven en lavendel een warm Provencaals karakter uitstraalt.

Bijzonder aan deze begraafplaats zijn ook het overdekte columbarium en het standbeeld dat de strooiweide siert.

Openingsuren begraafplaats

  • In de zomer, vanaf de laatste zondag van maart: dagelijks van 8 tot 20 uur.
  • In de winter, vanaf de laatste zondag van oktober: van 8 tot 17.30 uur. De administratie is gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 december en donderdag 1 en vrijdag 2 januari.
  • Na het sluitingsuur is de begraafplaats niet toegankelijk. Sta je voor een gesloten poort? Druk dan op de rode knop bij de hoofdingang.
  • De administratie van de begraafplaatsen is elke werkdag open van 8 tot 16 uur. Na telefonische afspraak kan u er op werkdagen ook terecht tussen 16 en 20 uur.
Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen