Antwerpse parken en begraafplaatsen meten schade herfststorm op

Gisteren trok de eerste herfststorm van dit jaar door het land. Met snelheidspieken tot 100 km per uur richtte deze wel wat schade aan, ook in de parken en begraafplaatsen van de stad.

Door de storm zijn er op het Schoonselhof vijf bomen bij de perken 8 en 9 omgewaaid. Deze stonden echter al ingepland om nog deze maand geveld te worden aangezien ze aangetast zijn door ziekte. Op perk Z is er schade aan een grafzerk door een omgewaaide linde.

Een dode esdoorn is op begraafplaats Silsburg op een grafzerk gewaaid. De kapvergunning voor deze esdoorn was in juni aangevraagd en zou deze maand nog voor het college komen. Op begraafplaats Ruggeveld beperkt de schade zich tot afgescheurde takken van twee ceders die op grafzerken zijn terechtgekomen.

Tenslotte zijn er op de begraafplaatsen ook gevallen van afkalving rond grafkelders. Door de grote hoeveelheden neerslag sinds donderdag is de aarde rond deze grafkelders weggevloeid. De stad zal de grond zo snel mogelijk aanvullen.

In de parken zijn er verscheidene omvergewaaide en ontwortelde bomen. De schade voor derden is hier grotendeels beperkt. Toch vraagt de stad haar burgers om contact op te nemen indien ze alsnog schade door bomen in eigendom van de stad wensen door te geven. Dit kan via 03 22 11 333 of www.antwerpen.be.

Stad Antwerpen stelt alles in het werk om de stormschade zo snel mogelijk op te ruimen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!