Op zaterdag 18 november zijn de velden voor een eerste keer gebruikt.

Werken sportkamer Park Groot Schijn bijna klaar

Het is zover: de eerste spelertjes hebben de nieuwe kunstgrasvelden van Park Groot Schijn uitgetest.  Aan het sportgebouw worden de laatste werken uitgevoerd zodat tegen december de eerste clubs kunnen verhuizen.

Velden voor voetbal en korfbal

Ondertussen liggen alle velden op hun plaats en zijn de eerste wedstrijden gespeeld. 

Aan het sportgebouw, gelegen tussen de sportvelden in, wordt met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen. Zo kunnen de clubs tegen december verhuizen naar hun nieuwe plek. Naast kleedkamers en een cafetaria voor elk van de betrokken clubs, zijn er ook tribunes voorzien die uitkijken op de velden.

In de eerste sportkamer krijgen twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en KVC Olympic Deurne) en twee korfbalclubs (Koninklijke Deurne Korfbalclub en Spartacus Korfbal) samen een gloednieuw gebouw en vier kunstgrasvelden. Drie van die velden zijn geschikt voor zowel voetbal als korfbal, een vierde enkel voor voetbalwedstrijden. 

Panorama van de eerste twee sportvelden Park Groot Schijn
Panorama van de eerste twee sportvelden Park Groot Schijn

Parkaanleg – de eerste paden liggen klaar

De aanleg van het park, of de paden en natuur, rond de sportkamer is ook volop. De eerste paden, langs de atletiekpiste en achter de sportkamer liggen al klaar. In de tweede helft van oktober start de aanleg van het eerste deel van de centrale as. Deze sluit aan op de Parkweg in het Rivierenhof. Later loopt deze as door tot aan het nieuwe centrale plein. Eind november  sluit ook het fietspad komende van aan de Autolei aan op de nieuwe paden.

In het plantseizoen, van eind 2017/begin 2018, volgt het planten van de bomen en het andere groen. De inrichting van deze eerste groene voegen geeft een goed beeld van hoe het volledige park er in de toekomst zal uitzien. 

Blijf op de hoogte van de groei van het park

Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief over Park Groot Schijn en zie mee het park groeien.

Inschrijven

Tijdelijke parking aan de begraafplaats

Bezoekers kunnen sinds februari parkeren op de tijdelijke parking aan de begraafplaats. Deze tijdelijke parking is enkel bereikbaar vanop de Ruggeveldlaan.  De ingang aan de August van de Wielelei is enkel voorbehouden voor de hulpdiensten.

Zicht op de oude toegang naar Park Groot Schijn via de August van de Wielelei
De ingang aan de August van de Wielelei is afgesloten
1|2
Bereikbaarheid Park Groot Schijn tot eind november
Bereikbaarheid Park Groot Schijn tot eind november
1|2

Kamers en groene voegen

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden. Vandaag zijn de volkstuinen en de natuuraanleg in het zuidelijke deel van het park al klaar, net als het speelbos. 
Blijf op de hoogte over de werken

Plan Park Groot Schijn met aanduiding van alle onderdelen in het noordelijke deel BUUR - HOSPER
Park Groot Schijn, update masterplan
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!