Kiel wordt roze zoneFrederik Beyens

Kiel wordt roze parkeerzone

Vanaf 30 september 2019 verandert het parkeertarief in de oranje en een stuk van de blauwe zone rond het Kiel. Dit gebied wordt, net als de meeste andere zones buiten de Singel, roze. Zo ontstaat een consequenter parkeerbeleid tussen de zones buiten de Singel onderling. In de Abdijstraat blijft de gele zone (winkelstraatprincipe) gelden.

Het gaat om de huidige oranje zone tussen de Emiel Vloorsstraat en de VIIde-Olympiadelaan, en het stukje blauwe zone tussen die laan en de Jan de Voslei. Samen worden die twee zones een nieuw stuk roze zone. In de Abdijstraat blijft de gele zone gelden. De blauwe zone Antwerp Expo blijft ook ongewijzigd.

Parkeertarieven

De kleurencodes voor betalende parkeerzones zijn rood, oranje en licht- en donkergroen en geel. Voor de zones met parkeerschijf is dat blauw. Op 1 april van dit jaar kwam daar nog een nieuwe kleurcode bij: het grootste deel van de zone buiten de Singel kreeg een roze kleur.

Over het algemeen geldt voor parkeertarieven: hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de kost per uur. Deze redenering wordt ook verder doorgetrokken bij de uitbreiding van het betalend parkeren buiten de Singel.

In de roze zone:

  • Eerste twee uur gratis (na registratie aan de parkeerautomaat, via sms of app) en nadien 0,50 euro per uur.
  • De eerste twee uur gratis gelden per nummerplaat slechts één keer per zonecode per dag.
  • Een ticket voor langparkeren (maximaal 10 uur) kost 2,70 euro.

In de gele zone

  • 0,50 euro per uur.
  • Bewonersparkeren is er niet mogelijk tijdens de winkeluren, en er is enkel een tarief voor kortparkeren.

Betalend parkeren zorgt er voor dat bestuurders hun parkeersessie beperkt houden en alternatieven zoals park-and-rides zoeken als ze langer willen parkeren. Hierdoor daalt de parkeerdruk.

Timing en opvolging

De wijzigingen op straat, het aanpassen van de automaten en het plaatsen van parkeerinformatieborden zullen zichtbaar zijn vanaf half september. In de loop van augustus ontvangen buurtbewoners nog een infobrief over de aanpassing van de parkeertariefzone, iets wat vooral een impact zal hebben op hun bezoekers. Bewoners kunnen voor zichzelf steeds een parkeervergunning aanvragen.

Na de invoering van de nieuwe parkeerregeling zal de stad meldingen van bewoners over parkeerdruk nauwgezet opvolgen.

Meer informatie

Wil u meer informatie over de roze zone, dan kan u hier alles nalezen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!