Fietsen op ZurenborgNoortje Palmers

Renovatie buurtfietsenstalling Wolfstraat afgerond.

De stad Antwerpen opent vandaag, 1 april, de vernieuwde buurtfietsenstalling in de Wolfstraat. De afgesloten inpandige fietsenstalling biedt plaats aan 140 gewone fietsen en 10 bakfietsen. Dat zijn er 90 meer dan voor de renovatie.

Renovatie

Gedurende 4 maanden werd het gebouw aan de Wolfstraat gerenoveerd. Het gebouw werd tot de betonnen structuur gestript en de 2 niveaus werden verbonden met een nieuwe trap. De trap is uitgerust met fietsengoten en een gemotoriseerde transportband. Daarnaast is er een nieuwe ingang geplaatst en zijn de niveauverschillen op de gelijkvloerse verdieping weggewerkt. Door deze aanpassingen werden er 93 extra plaatsen gecreëerd. Dit voornamelijk om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de wijk.

Er werden ook andere voorzieningen toegevoegd die van de Wolfstraat een moderne buurtfietsenstalling maken. Zo is er een fietsherstelpaal en een locker om batterijen voor een elektrische fiets op te laden voorzien voor abonnees. Tot slot werd ook de gevel gerenoveerd waardoor het uitzicht van het hoekpand erop vooruit gaat.

De huurders – vóór de verbouwing – zijn gecontacteerd en krijgen automatisch een plaats toegekend. De overige plaatsen worden opgevuld met personen die op de wachtlijst staan.

Wie een plaats wil huren, doet een aanvraag via buurtparkeren@antwerpen.be of op het nummer 03 338 21 85. De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Een maandabonnement kost 5,58 euro per fiets of 11,14 euro per bakfiets - net als in alle andere buurtfietsenstallingen.

Buurtfietsenstallingen

De buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsstallingen of fietstrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaars die thuis geen garage of berging hebben waar ze hun fietsen kunnen stallen. Buurtparkeren Antwerpen beheert ondertussen 844 fietsstaanplaatsen verdeeld over 18 buurtfietsenstallingen en 25 fietstrommels, waarvan meer dan 73% verhuurd is.

Meer informatie

Ook op zoek naar een buurtfietsenstalling in je buurt? Check hier alle locaties.

Heb je een geschikte ruimte ter beschikking? Neem contact op met team buurtparkeren via buurtparkeren@antwerpen.be of op het nummer 03 338 21 85.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!