Telpaal Frederik Beyens

Fiets en laat u tellen!

Op 24 september begint de derde editie van de FietsTelweek georganiseerd door de Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen. Gedurende één week verzamelt Antwerpen net als andere gemeenten, provincies en de Vlaamse overheid zo veel mogelijk fietsgegevens. 

Fietst u deze week langs Antwerpse fietspaden, dan kan het dus goed zijn dat u deze tag tegenkomt:

Fietstelweek Fietstelweek

Deze tags zijn te vinden op de locaties waar er geteld wordt. Deze tellingen gebeuren zowel via ingewerkte glasvezelkabels op vaste telpunten, zoals bijvoorbeeld de Zurenborgbrug en de Mercatorstraat, als via tijdelijke telpunten op bijvoorbeeld de Posthofbrug en de Stenenbrug.

Op alle 19 locaties worden beide richtingen geteld, ook als het om een enkelrichtingsfietspad gaat. De vaste tellers meten ook de snelheid en kunnen een onderscheid maken tussen fietsers en bromfietsers.

Door mee te fietsen tijdens de FietsTelweek draagt u bij aan een schat van informatie. Zo kan er afgeleid worden welke wegen en kruispunten fietsers vaak of minder vaak gebruiken. Of ontdekken op welke momenten van de dag of de week er het meest gefietst wordt. Deze fietsdata zijn noodzakelijk om de fietsnetwerken te verbeteren en de evoluties in het fietsverkeer te monitoren.

Meer informatie

Via de officiële website kan u meer informatie vinden over het project: fietstelweek .

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!