illustratie Fietsberaad: Fix the mix, veilig fietsen in gezonde buurten, Fietsberaad

Fietsberaad presenteert: 'Fix the mix'

Fietsberaad Vlaanderen organiseert op dinsdag 4 december 2018 de studiedag 'Fix the Mix'. Daar wordt hun concrete aanpak rond veilig fietsen in gezonde buurten voorgesteld. 

Hoewel dit op het eerste zicht een mobiliteitskwestie lijkt te zijn, hebben ook andere domeinen baat bij gemengd verkeer. Niet enkel de mobiliteitssector, maar ook de gezondheidssector, ruimtelijke ordening, milieu & klimaat en sociale cohesie spelen hier een grote rol in. Zogenaamde 'MIX-wijken' gaan immers ook over een gezonde bereikbare buurt met ruimte voor ontmoeten, spelen en verblijven. MIX-wijken stimuleren bewoners tot meer bewegen met een betere lichamelijke en mentale gezondheid als gevolg. In MIX-wijken daalt het sluipverkeer, wat voor een vlottere doorstroming zorgt voor het bestemmingsverkeer. MIX-wijken kennen minder luchtvervuiling en bieden meer ruimte voor voetgangers, fietsers, verblijven en ontmoetingen. 

Op ​deze studiedag laat Fietsberaad experts en bevoorrechte getuigen de 'Fix the Mix-aanpak' voorstellen vanuit de thema's gezondheid, ruimtelijke ordening, milieu & klimaat, sociale cohesie en mobiliteit.

 

Meer informatie

De studiedag gaat door op dinsdag 4 december van 9​ tot 16.30 uur in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas​ (op 7 minuten wandelafstand van het station)​. Het volledige programma vindt u hier.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!