Parkeernietjes Stad Antwerpen

Parkeersessies betaalt u binnenkort meer en meer aan een infobord

Parkeersessie worden steeds meer met een sms of met de voorziene app betaald. Daarom vervangt stad Antwerpen systematisch oude parkeerautomaten door digitale infobordjes.

In 2016 plaatste Mobiliteit en Parkeren Antwerpen al 206 digitale informatieborden. Deze borden of ‘nietjes’ komen in de plaats van oude automaten omdat er meer en meer mobiel geparkeerd wordt in de stad. In de toekomst wordt 1 op 3 automaten vervangen door een infobord. Momenteel is vooral de zone binnen de Leien en aan het Eilandje aangepast, binnenkort wordt er ook aan Linkeroever omgeschakeld.

Op het infobord staat alle nuttige informatie om een parkeersessie op te starten. Daarnaast staat eveneens de route naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat vermeld indien u liever cash of met kaart betaalt. 

4 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
meuwisbert

volgens mij zijn dit geen digitale borden?

Jouw avatar
bonbon

DAAR IK GEEN SMARTPHONE HEB WILDE IK zaterdag OP lINKEROEVER zoals altijd BETALEN BIJ EEN PARKEERAUTOMAAT. Want met mijn gsm kan dat niet omdat ik me eerst thuis moet gaan registreren op parkmobile!!. Wel handig als je 30 km verder woont! op alle twee de gewone betaalautomaten stond vermeld DaT JE MAAR MAX 3 UUR KON PARKEREN EN DAT AAN 1.60 P. UUR.!!!!!!!! TERWIJL HET TOCH EEN GELE ZONE WAS!! We zijn dan maar niet naar de stad geweest. Vind ik niet kunnen! Alleen jonge mensen met smart phones en apps kunnen parkeren aan 0,50 ct per uur in dezelfde gele zone. Wij als senioren met een gewone gsm of cash geld moeten 3 dubbel betalen ! Dank U wel Bart de Wever!!!

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Riet, bedankt voor u melding. Er werden inderdaad foute stickers aangebracht aan de betaalautomaten op Linkeroever. Dit wordt zo snel mogelijk rechtgezet. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Het klopt dat als u gebruik wilt maken van de diensten van 4411 dat u eerst online moet registreren. De parkeersessie starten of beëindigen kan echter wel met een gewone gsm, via sms. We hopen dat een volgend bezoek aan Antwerpen vlotter verloopt.

Jouw avatar
SONPHI

Spijtig genoeg ben ik slachtoffer geworden door gebruik te maken van deze infobordjes. Ik sms dus braaf mijn nummerplaat en de locatie naar nummer 4810. Ik wist niet dat ik een bevestiging moest krijgen want ik gebruik deze applicatie voor het eerst en ga gezellig in de stad eten. Bij het ophalen van de wagen vind ik tot mijn grote verbazing een parkeerretributie van 30 Euro... Ik zal die uiteindelijk moeten betalen omdat "parkmobile" heel ontoegankelijk is en ik daar zelfs na aanvraag om mijn paswoord te recetten geen reactie krijg. Ik zal dit aanklagen bij Testaankoop en tweemaal nadenken vooraleer ik terug naar Antwerpen zal komen.