Parkeervergunning voor bewoners nu ook via e-loket

Sinds 23 oktober 2017 is het mogelijk om via het e-loket van de stad Antwerpen een parkeervergunning voor bewoners aan te vragen, stop te zetten of te wijzigen. Bewoners kunnen hiervoor ook nog steeds terecht in een stadsloket in één van de districten.

Er zijn twee manieren om een parkeervergunning voor bewoners aan te vragen, stop te zetten of te wijzigen:

  • Nieuw: via het e-loket van de stad Antwerpen met de zoekterm 'parkeervergunning voor bewoners'. Hiervoor heeft u een A-profiel nodig.
  • Op afspraak bij een stadsloket naar keuze. Die afspraak maakt u via het e-loket of via het stedelijke contactcenter op 03 22 11 333.
    Let op: deze afspraak is enkel geldig bij een stadsloket naar keuze. De dienst Mobiliteit en Parkeren Antwerpen heeft niet langer een loketfunctie.

Sinds 9 oktober 2017 wordt de parkeervergunning voor bewoners in de meeste gevallen automatisch verlengd. Meer informatie via onderstaande link.

Verwante info:

15 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
jessika.hauge@stad.antwerpen.be

op het plan van de stadslagen staan cederlaan en omstreken nog als bewoners zone. Dit is volgens mij al lang achterhaald. Kan dit worden nagekeken en aangepast.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Jessika, bedankt voor uw feedback. We laten het nakijken.

Jouw avatar
ivo.jpvermeulen@gmail.com

Ik wacht nu al 11 dagen op een simpele aanvraag... wat een service! En bellen gaat blijkbaar niet, ik moet een afspraak maken aan een loket...

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Ivo, uw aanvraag kan nagekeken worden door het klantenteam Loketwerking. U kan hen bereiken via het nummer 03 22 11 333.

Jouw avatar
osm86

Jan Denucestraat ligt in de blauwezone maar parkeerwachters geeft een boete terwijl een bewonesrvergunning hebt,dus die vergunning is niet meer nodig waarschinlijk, plus zijn er geen borden voor te zien welke zone is dat.

Jouw avatar
FransVanBeeck

Ik heb nieuwe wagen dus nieuwe nummerplaat het zal 10 dagen duren voor alles in orde is hebben ze mijn gezegd in dit heb ik dan online gedaan Dit kan toch niet

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Mohamed, indien je een boete kreeg in je eigen bewonerszone, dan kan je hier best bezwaar tegen aantekenen. Hoe u dat moet doen, kan u nalezen op de boete zelf.

Jouw avatar
ritanielandt

Ik heb een ‘digitale parkeervergunning voor bewoners’ waarop vermeld staat dat deze, als uw gegevens dezelfde blijven, automatisch verlengd wordt...toch kreeg ik een parkeerboete met als rede : u beschikt niet over een geldig parkeerbewijs, terwijl er niets aan mijn gegevens veranderde !

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Rita, onze excuses hiervoor. Mogen we u vragen om uw gegevens op mail te zetten naar mobiliteitenparkeren@stad.antwerpen.be of ons telefonisch te contacteren op het nummer 03 727 16 60? Dan kunnen we dit nakijken en rechtzetten.

Jouw avatar
GuidoSmets1

Beste Ik stel vast dat de parkeervergunning voor bewoner via e-loket enkel kan aangevraagd worden, maar er geen mogelijkheid wordt voorzien om deze te verlengen. klopt dit? Mvg

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Guido, uw huidige parkeervergunning voor bewoners verlengen kan via het formulier om een nieuwe vergunning aan te vragen.

Jouw avatar
dierck

Ik heb een ‘digitale parkeervergunning voor bewoners’ op u site staat vermeld dat deze, als uw gegevens dezelfde blijven, automatisch verlengd wordt voor 2 jaar toch kreeg ik een parkeerboete met als rede : u beschikt niet over een geldig parkeerbewijs, terwijl er niets aan mijn gegevens veranderde !

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Alida, alvast onze excuses voor dit ongemak. Mogen we u vragen om uw gegevens op mail te zetten naar mobiliteitenparkeren@stad.antwerpen.be of ons telefonisch te contacteren op het nummer 03 727 16 60? Dan kunnen we dit nakijken en rechtzetten.

Jouw avatar
ChristopheJ-1984

Recent heb ik een appartement gekocht in de binnenstad. En ik heb al een aanvraag ingediend via het e-loket voor een adreswijziging. Ik ben dus nog niet gedomicilieerd op dit adres. Maar ik zie dat je ook een tijdelijke parkeervergunning kan aanvragen? Is dit ook mogelijk via de website? Of kan dit enkel op afspraak bij het stadsloket?

Jouw avatar
IngeHegge

Hoe weet ik of ik nog een geldige bewonerskaart heb? Kan ik dat ergens digitaal controleren?